ΣΥΡΙΖΑ: Την μία κουνούν το δάχτυλο στους νέους για τον κορονοϊο και την άλλη στους ηλικιωμένους γιατί παίρνουν…σύνταξη!

Την μία κουνούν το δάχτυλο στους νέους για τον κορονοϊο και την άλλη στους ηλικιωμένους γιατί παίρνουν…σύνταξη φωνάζει η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις νέες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί οργή το «Πατέλειο θεώρημα» για το ασφαλιστικό που συμπυκνώνεται στην φράση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού πως «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους». Και συγχρόνως αγανάκτηση η άποψη του μέλους της επιστημονικής επιτροπής για τον κορονοϊό Γκ. Μαγιορκίνη ότι «είναι αμφίβολο το όφελος από τη μείωση μαθητών ανά τάξη» την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παίρνει αυστηρά μέτρα και βάζει ποινές για τον συνωστισμό!

Η σοκαριστική δήλωση του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνέντευξή του στο «Βήμα» που επί της ουσίας αναιρεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της δημόσιας ασφάλισης και συγχρόνως θέτει σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους επαναφέρει στο περίφημο σχέδιο για το λεγόμενο «ασφαλιστικό Πινοσέτ» και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Η παρέμβαση Πατέλη εξόργισε τον τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος που με άρθρο του στα social media έκανε λόγο για «χυδαίο κοινωνικό αυτοματισμό» σχολιάζοντας «τι άλλο περίμενε κανείς από τον κ. Μητσοτάκη πέρα από αυτό που είπε ο σύμβουλός του;

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει κανιβαλική την επίμαχη δήλωση Πατέλη σχολιάζοντας ότι αναιρεί τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και αναιρεί κάθε στοιχείο αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Προσθέτει ότι η πρόταση του πρωθυπουργικού συμβούλου δεν δίνει καμία απάντηση για το πώς θα καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις στους σημερινούς συνταξιούχους, αφού οι σημερινές εισφορές πληρώνουν και τις σημερινές συντάξεις».

Όπως δε σημειώνει ο Νίκος Παππάς η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος «προϋποθέτει να έχει γίνει ο κανιβαλισμός κανονική κατάσταση των πραγμάτων.» καθώς οι κυβερνητικοί λένε πως «φταίνε οι ηλικιωμένοι» και σχολιάζει: «Όχι όμως. Δεν φταίνε οι ηλικιωμένοι για το ασφαλιστικό, όπως δεν φταίνε οι νέοι για τον κορωνοϊό. Φταίει που η ψευδοεπιστήμη έχει μπει στην υπηρεσία της κοινωνικής οπισθοδρόμησης» προσθέτει καλώντας τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει την χυδαία και ψευδή του δήλωση «.

Για το θέμα παρενέβη και ο τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας πως «η δήλωση του κυρίου Πατέλη, εκτός από το ότι συμπυκνώνει την έννοια του κοινωνικού αυτοματισμού με έναν εκπληκτικό τρόπο κάνει και κάτι ακόμη: Μάς ενημερώνει κυνικά ότι θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στους ηλικιωμένους».