ΣΥΡΙΖΑ: Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την «Αυγή»

Στο “κλείσιμο” του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας “Η Αυγή” λόγω οριστικού οικονομικού αδιεξόδου προσανατολίζεται κατά τις πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι ο βασικός της μέτοχος αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας.

Οι αποφάσεις θα επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι προσπάθειες για οικονομική εξυγίανση του εντύπου δεν απέφεραν καρπούς και το κομματικό ταμείο δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζει τη χρηματοδότησή της. Η “Αυγή μαζί με το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” απορροφούν το 72% της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα η Αυγή απορροφά περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, την ώρα που τα διαφημιστικά της έσοδα συνεχώς μειώνονται.

Κατά τις πληροφορίες η εξέλιξη της αναστολής λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της “Αυγής” είναι περίπου αποφασισμένη όμως υπάρχουν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του κυριακάτικου φύλλου και την ενίσχυση της διαδικτυακής ενημέρωσης.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζουν ότι επειδή διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα “που ζουν από τις κάθε λογής λίστες Πέτσα”, θαλασσοδάνεια και χρηματοδοτήσεις, καθώς και η ΝΔ της διαπλοκής, των “νταβατζήδων” και των 350 εκατομμυρίων ευρώ σε χρέη πανηγυρίζουν για το οικονομικό αδιέξοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ “δεν θα πάρει χρήμα στην υγεία των κορόιδων, ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε θα φεσώσει τον ελληνικό λαό”.

Επίσης, η Κουμουνδούρου μέσω κύκλων της θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, ούτε στις τράπεζες, ούτε πουθενά γιατί κάνει χρηστή διαχείριση των οικονομικών του. “Δεν έχει νταβατζήδες να πληρώνουν με μαύρο χρήμα τα Μέσα του περιμένοντας “ανταλλάγματα” αναφέρουν με νόημα.

Η πτώση των εσόδων της Αυγής σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανατιμήσεις στο χαρτί που τίθενται σε ισχύ με το νέο έτος, αλλά και την αδυναμία περαιτέρω χρηματοδότησης από το ταμείο του κόμματος, οδήγησαν αρχικώς τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της εφημερίδας.

Γι’ αυτόν τον λόγο τον προηγούμενο μήνα και έπειτα από απόφαση του κόμματος τέθηκε σε ισχύ ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στο μέσο το οποίο προέβλεπε άμεση καταβολή 28 μισθών και πλήρη αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών. Κύκλοι του κόμματος αναφέρουν ότι παρόμοιο πρόγραμμα δεν τέθηκε σε εφαρμογή όχι μόνο στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά ούτε καν από τράπεζες και πολυεθνικούς κολοσσούς. Όμως, στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ζήτησαν να ενταχθούν μόλις 14 εργαζόμενοι, εξέλιξη που δεν διασφαλίζει την οικονομική εξυγίανση.