ΣΥΡΙΖΑ: Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Η στρατηγική Κασσελάκη και οι εύθραστες ισορροπίες

Ενόψει δύο κρίσιμων συνεδριάσεων, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αιχμές μεταξύ στελεχών συνεχίζονται, την ώρα που σε κεντρικό επίπεδο, στόχος είναι να μπει τέλος στην εσωστρέφεια.

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το κατά πόσο η Κουμονδούρου θα συνεχίσει να κινείται σε μια εύθραστη ισορροπία τρόμου ή θα προχωρήσει σε κινήσεις για να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί η κατάσταση. Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει από το απόγευμα συναντήσεις με βουλευτές προκειμένου να συζήτησουν πώς θα προχωρήσουν.

Η Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο το πρωί, ενώ ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Σχετικά με το αν πρόκειται Στέφανος Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ανέφερε ότι από το 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εφτά έως οχτώ εσωκομματικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και των νομαρχιακών εκλογών. «Πόσες να κάνουμε ακόμα;».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε την θέση του, έλαβε την εμπιστοσύνη από το πρόσφατο συνέδριο. Πάντως, στελέχη που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, αντιλαμβάνονται και λένε ότι ο κ. Κασσελάκης εάν προκληθεί τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα απαντήσει όπως πρέπει.