ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης αποκλείει την πλειοψηφία της κοινωνίας

Όλα όσα έχουν προδιαγραφεί στην έκθεση Πισσαρίδη, αποτυπώνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία .

Κοινώς, το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης θέλει την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και την εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με συρρίκνωση των μισθών, τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων για λίγους αλλά με παράλληλο περιορισμό κοινωνικών δαπανών, την ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών, κοινωνικών υπηρεσιών, του ασφαλιστικού, της υγείας και της Παιδείας. Όπως δε διαπιστώνουν οι τομεαρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης καταγράφεται απολύτως η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, και στήριξης των εργαζομένων, των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που ουσιαστικά δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους εκπροσώπους της Greece Estiasis ανέφερε πως “βιώνουμε μία κατάσταση παραλόγου αίσθηση που δεν έχουν μόνο οι επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο από όλη αυτήν την περιπέτεια (της πανδημίας), αλλά και ο μέσος πολίτης. Ανέφερε πως πολλά από τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και σχολίασε: “Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί είναι πιο επικίνδυνο να συναντιόμαστε σε έναν ανοιχτό χώρο φορώντας μάσκα σε αποστάσεις πίνοντας τον καφέ μας, αλλά είναι απολύτως ενδεδειγμένο, καθώς μάς έλεγαν ότι υπήρχαν και μελέτες, να μπαίνουμε και να στριμωχνόμαστε στα ΜΜΕ, στο μετρό και στο λεωφορείο για να πάμε στη δουλειά μας, σε εργασιακούς χώρους που δεν επίσης δεν υπήρχε στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε δέσμη μέτρων για την “βιώσιμη επανεκκίνηση ” των επιχειρήσεων.

-Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για όλο τον κλάδο της εστίασης σε εθνικό επίπεδο

-Επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολης της με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για την περίοδο μετά το λοκντάουν

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για την εστίαση και

-Γενναία ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία

Η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανεμπορίου, δηλαδή των μικρών καταστημάτων από τη Δευτέρα ανέφερε δια του Αλέξη Χαρίτση: “Αντί για ένα συνολικό, έγκυρο σχέδιο ανοίγματος της αγοράς με ασφάλεια, μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η άρον άρον διαχείριση της εύλογης κοινωνικής δυσαρέσκειας. Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές γίνονται για μία ακόμη φορά πειραματόζωα της κυβέρνησης”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025