ΣΥΡΙΖΑ: Το sms του Αλέξη Τσίπρα στα μέλη του κόμματος

Με ένα sms που εστάλη μαζικά με ηλεκτρονικό τρόπο ευχαρίστησε ο Αλέξης Τσίπρας τα μέλη του κόμματος που συμμετείχαν την Κυριακή 16 Μαϊου στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στις κάλπες για την εκλογή Προέδρου.

Το sms που έφθασε στα μέλη αναφέρει: “Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 152.193 ταχυδρόμοι στείλαμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Θα προχωρήσουμε μαζί για τη νίκη”. Το μήνυμα φέρει την υπογραφή Αλέξης Τσίπρας και εστάλη με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται κυρίως στα νέα μέλη λέγοντάς τους ότι μετατράπηκαν σε “ταχυδρόμους” που έστειλαν μήνυμα πολιτικής αλλαγής στην κυβέρνηση, κάτι που σχετίζεται με όσα είχε πει και πριν από τις κάλπες, ότι δηλαδή θα μετατραπούν τα εκλογικά τμήματα σε ταχυδρομεία που θα στείλουν στην κυβέρνηση πίσω τον λογαριασμό της τριετίας. Σε κομματικο επίπεδο γίνεται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μία πρώτη επαφή με τα νέα μέλη θέλοντας να τούς δείξει ότι ξεκινά μία αμφίδρομη σχέση η οποία επιφυλλάσσει ξεχωριστούς ρόλους και για αυτά.

Κατά τ’ άλλα ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά την πρότασή του για γραμματέα του κόμματος. Πληροφορίες επιμένουν ότι σκέφτεται να διατηρήσει στον ίδιο ρόλο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις. Επίσης, ουδείς ξέρει ποια θα είναι η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα απαρτίζεται από 31 μέλη. Οι ψηφοφορίες για εκλογή γραμματέα θα γίνουν την Κυριακή.