ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο θα γίνει ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρει υβριδική ή ψηφιακή μορφή

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα γίνει ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρει υβριδική ή ψηφιακή μορφή. Αυτό διαμηνύουν κύκλοι της Κουμουνδούρου διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο ματαίωσης του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λόγω της εκρηκτικής εξέλιξης της πανδημίας. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα απολύτως αποφασισμένο για τη διενέργεια της ανώτατης αυτής κομματικής διαδικασίας, εφόσον χρειαστεί με την βοήθεια και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο -πιλότος της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έλαβε χώρα διαδικτυακά το προηγούμενο καλοκαίρι και επέτρεψε και τον ζωντανό διάλογο και την ηλεκτρονική συμμετοχή στις ψηφοφορίες για τις πολιτικές αποφάσεις. Αυτά φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που συζήτησε για τα του Συνεδρίου υπό την έννοια τού εάν θα επιτρέψει η πανδημία τη δια ζώσης συμμετοχή των συνέδρων. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι το κόμμα θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα και αναλόγως θα πάρει τις αποφάσεις του ακούγοντας πάντα τις εκτιμήσεις και τις εισηγήσεις των ειδικών και επιστημόνων. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν πως μία μικρή μετάθεση του Συνεδρίου για μία ή δύο εβδομάδες θα ήταν πιθανή μόνο στην περίπτωση που οι επιδημιολογικές συνθήκες θα επέτρεπαν την κανονική διεξαγωγή του συνεδρίου με τη φυσική παρουσία 5.000 ανθρώπων.

Στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφωνούν με την κατεύθυνση της υβριδικής μορφής του Συνεδρίου-εάν αυτό καταστεί αναγκαίο- και τάσσονται υπέρ της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών κάτι που έχουν κάνει ήδη μεγάλα κόμματα της Ευρώπης για τις ανάγκες των δικών τους συνεδρίων. Θυμίζουν επίσης πως χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία διεξήγαγαν εθνικές εκλογές εν μέσω πανδημίας με την ανάπτυξη των ψηφιακών και υβριδικών δυνατοτήτων.

-Ad-