ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική εκδήλωση του Σαββάτου

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως η επιχειρούμενη «θεσμική εκτροπή» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τους προστατευόμενους μάρτυρες έπεσε στο κενό μετά και την απάντηση του Αρείου Πάγου που βάζει φρένο στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής.

Το ενδιαφέρον πλέον της Κουμουνδούρου σχεδόν μονοπωλεί η πολιτική εκδήλωση στο Tae Kwon Do με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα η οποία επί της ουσίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και συγχρόνως μία ευκαιρία να γίνει κριτική και απολογισμός επί των πεπραγμένων της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο τίτλος της εκδήλωσης είναι : «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας-Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία. Εφτά μήνες κυβέρνησης ΝΔ. Η απάτη των «αρίστων» αποκαλύπτεται».

Εκ των πραγμάτων η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την οποία έχει γίνει σημαντική κινητοποίηση από την Κουμουνδούρου θα είναι εφ όλης της ύλης. Κι έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στις πολλαπλές αστοχίες του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του Κ. Μητσοτάκη τον οποίο και θα κατηγορήσει πως συντονίζει όλες τις πρακτικές γύρω από το ζήτημα της Προανακριτικής για να ικανοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά και να κατευνάσει την εσωκομματική ένταση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στην αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να αποσπάσει μεγαλύτερα κονδύλια για την χώρα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και θα κάνει ειδική αναφορά στους ατυχείς και αναποτελεσματικούς-όπως θα πει- χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αλλά και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Θα καταγγείλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να υπερβεί τις αρχές και τις αξίες ενός κράτους δικαίου και εκ παραλλήλου ότι αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις κάνοντας τα χατίρια στους εργοδότες και τον ΣΕΒ .

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πει ότι ανοίγει ο δρόμος προς το Συνέδριο του μετασχηματισμού και της διεύρυνσης τονίζοντας πως η προσθήκη που θα υπάρξει στην νέα του ονομασία θα πρεσβεύει και συγχρόνως θα ικανοποιεί και τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας που στηρίζουν το εγχείρημα για την δημιουργία μίας μεγάλης αριστερής και προοδευτικής παράταξης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι και τη Δευτέρα το έντονο κύμα ψύχους – Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μεσσηνία: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο κρατουμένων που απέδρασαν από τα κρατητήρια
22 Φεβρουαρίου, 2025
Pamestoixima.gr και ΜΠΑΜ FC ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο δυνατή συνεργασία της χρονιάς
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τσούκαλης για τον θάνατο του Β. Καλογήρου: Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας – Σε 15 ημέρες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα δείξουν τι έχει γίνει
22 Φεβρουαρίου, 2025