ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική εκδήλωση του Σαββάτου

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως η επιχειρούμενη «θεσμική εκτροπή» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τους προστατευόμενους μάρτυρες έπεσε στο κενό μετά και την απάντηση του Αρείου Πάγου που βάζει φρένο στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής.

Το ενδιαφέρον πλέον της Κουμουνδούρου σχεδόν μονοπωλεί η πολιτική εκδήλωση στο Tae Kwon Do με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα η οποία επί της ουσίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και συγχρόνως μία ευκαιρία να γίνει κριτική και απολογισμός επί των πεπραγμένων της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο τίτλος της εκδήλωσης είναι : «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας-Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία. Εφτά μήνες κυβέρνησης ΝΔ. Η απάτη των «αρίστων» αποκαλύπτεται».

Εκ των πραγμάτων η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την οποία έχει γίνει σημαντική κινητοποίηση από την Κουμουνδούρου θα είναι εφ όλης της ύλης. Κι έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στις πολλαπλές αστοχίες του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του Κ. Μητσοτάκη τον οποίο και θα κατηγορήσει πως συντονίζει όλες τις πρακτικές γύρω από το ζήτημα της Προανακριτικής για να ικανοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά και να κατευνάσει την εσωκομματική ένταση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στην αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να αποσπάσει μεγαλύτερα κονδύλια για την χώρα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και θα κάνει ειδική αναφορά στους ατυχείς και αναποτελεσματικούς-όπως θα πει- χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αλλά και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Θα καταγγείλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να υπερβεί τις αρχές και τις αξίες ενός κράτους δικαίου και εκ παραλλήλου ότι αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις κάνοντας τα χατίρια στους εργοδότες και τον ΣΕΒ .

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πει ότι ανοίγει ο δρόμος προς το Συνέδριο του μετασχηματισμού και της διεύρυνσης τονίζοντας πως η προσθήκη που θα υπάρξει στην νέα του ονομασία θα πρεσβεύει και συγχρόνως θα ικανοποιεί και τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας που στηρίζουν το εγχείρημα για την δημιουργία μίας μεγάλης αριστερής και προοδευτικής παράταξης.