ΣΥΡΙΖΑ: «Βόμβες μεγατόνων» από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ – Η κυβέρνηση είναι πλέον απόλυτα εκτεθειμένη

Τη συνολική επιχειρηματολογία και τη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατέρριψε η σημερινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Ράμμος αποκάλυψε ότι το αρχείο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καταστράφηκε με εντολή του διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα, την ίδια ημέρα που οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη διαδίβασαν την καταγγελία του για το Predator στην ανεξάρτητη αρχή.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να κατέθεσε πως όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διαδικασία με βάση την οποία παρακολουθήθηκαν οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Κουκάκης επί της ουσίας τον μπλόκαραν η εισαγγελέας κ. Βλάχου και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης αφού δεν τον έδωσαν τον φάκελο που εμπεριέχει τους λόγους της εντολής παρακολούθησης. Ο κ. Ράμμος φέρεται να ζήτησε το φάκελο στη βάση του άρθρου 3 του Νόμου 2225/1994 το οποίο αναφέρει πως όταν ζητείται για εθνικούς λόγους η άρση του απορρήτου και μία τηλεφωνική παρακολούθηση θα πρέπει να έχει ζητηθεί από μία Αρχή (πχ Αστυνομία) είτε από τον εισαγγελέα.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για “βόμβες μεγατόνων” από την πλευρά του προέδρου της ΑΔΑΕ λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι πλέον απόλυτα εκτεθειμένη και υπόλογη για όλα όσα έχουν συμβεί.

Σημειωτέον πως το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε με δήλωσή του την στάση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη που επικαλέστηκε ενώπιον της Επιτροπής το απόρρητο και σχολίασε πως υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα “αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκης”.