ΣΥΡΙΖΑ: «Βράζει» με Χρυσοχοΐδη

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του αυταρχικού νόμου για τις συναθροίσεις της ΝΔ που προκάλεσε οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα ακόμη περιστατικό βίας δημιουργεί νέο σκηνικό σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τις πληροφορίες η συνολική στάση του κ. Χρυσοχοϊδη και ο ρόλος του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί οργή στην Κουμουνδούρου και μάλιστα πολλές φορές ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται διάφορα θέματα πχ το γεγονός-όπως λένε- πως επιχείρησε να «φορτώσει» στην αξιωματική αντιπολίτευση τα επεισόδια που έγιναν στην πορεία κατά του νομοσχεδίου γεννά πολλά ερωτηματικά που συζητούνται και στον «πρωινό καφέ». Σημειωτέον πως η Κουμουνδούρου την ίδια ημέρα είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Αφορμή για την νέα κόντρα αποτελεί η κατάληξη του 27 χρονου στο Βόλο που είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικές δυνάμεις καθώς εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Χρυσοχοϊδης με ανακοίνωση του υπουργείου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διόγκωση του περιστατικού και συγχρόνως προκαταβάλλει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του άτυχου νέου.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καταλογίζει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έλλειψη ψυχραιμίας καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προχώρησε καν όπως εξηγεί σε επίσημη δήλωση για το μοιραίο συμβάν περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές. «Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης που σχολίασε ωστόσο την στάση της ηγεσίας του υπουργείου και την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή για το Χουντονόμο τους, συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας» και διαρκώς «κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση» τονίζει με την επισήμανση πως «αυτήν την φορά θα αποτύχουν οικτρά».