ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά επανέλεγχο όλων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του Κ. Μητσοτάκη

Τον επανέλεγχο όλων των δηλώσεων “πόθεν έσχες” του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητάει από την αρμόδια επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Για την ακρίβεια ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών και διαφάνειας Παύλος Πολάκης κάλεσε την επιτροπή να επανελέγξει όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού καθώς σύμφωνα με δήλωσή του στοιχειοθετείται με βάση τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα 6 και 8 του ν.3213/2013, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και εξακολουθεί να ισχύει.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πανικό του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας με βάση τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Χθες αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής “πόθεν έσχες” που είχε αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά σήμερα συνεκλήθη εκτάκτως για να προβεί σε μία απερίγραπτη κίνηση. Σύμφωνα με καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εντάξουν σε λίστα ονομάτων πολιτικών προσώπων που είχαν εκκρεμότητες σε πόθεν έσχες κι η οποία επρόκειτο να αρχειοθετηθεί και το όνομα του πρωθυπουργού (μαζί με άλλα ονόματα) κι όταν αυτό έγινε αντιληπτό υποστήριξαν πως έγινε εκ παραδρομής. “Χθες προσπάθησαν να αναβάλουν επ’ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπου επρόκειται να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη επειδή δήθεν δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες” σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και συνεχίζει λέγοντας: “Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον-άρον συνεδρίαση και επεχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τούς απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής” στη λίστα!

Έπειτα από το αίτημα Πολάκη για επανέλεγχο όλων των δηλώσεων του πρωθυπουργού η υπηρεσία που συνεπικουρεί την Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα.

Η Κουμουνδούρου προειδοποιεί τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο.