ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να ελεγχθεί η κ. Βασιλική Βλάχου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να ελεγχθεί η εποπτεύουσα εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βασιλική Βλάχου για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Έπειτα από τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης του διοικητή της ΑΔΑΕ κ. Χρήστου Ράμμου ο οποίος επί της ουσίας κατήγγειλε ότι παρεμποδίστηκε στη διενέργεια ελέγχου στην ΕΥΠ τόσο από την κυρία Βλάχου όσο και από τον νέο διοικητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών κ.Θεμιστοκλή Δεμίρη η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για “δίδυμο σκάνδαλο” καθώς το ένα αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το δεύτερο την επιχειρούμενη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών με εντολή-όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ- του κ. Μητσοτάκη.

Από την εξέταση του κ. Ράμμου ο οποίος φέρεται να έχει πει ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής “ως εδώ και με παρέκει” προκύπτει σαφέστατα ότι:

-Στις 29 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα που κατατέθηκε η καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη στην Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών για την παρακολούθηση από το Predator, ο κ. Κοντολέων ακόμη τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων που κατέγραφαν τις συνομιλίες και τα μηνύματα όσων παρακολουθούνταν.

-Πρακτικά δηλαδή τα μηχανήματα καταστράφηκαν πριν καν ενημερωθεί η ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κάτι που φανερώνει ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού.

-Όπως αποτυπώνεται στο σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη την ώρα που η αρμόδια εισαγγελέας δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό της ανέλεγκτο.

Σε δήλωσή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξεταστική επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνει λόγο για προφανείς ευθύνες του κ. Μητσοτάκη αλλά και για προφανή ανάγκη “ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της ανέλεγκτη κυρία εισαγγελέα που έχει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ”. Όπως σημειώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε και μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και με κάθε άλλο νόμιμο μέσο να δουλεύουμε ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που αρμόζει”.