ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί από τον Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο

Σαφείς αποστάσεις από τον μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη που κατηγορείται με σοβαρότατες κατηγορίες -ακόμη και για βιασμό- παίρνει η Κουμουνδούρου η οποία τού ζήτησε μάλιστα να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δείχνουν πως δεν πείθονται από τους ισχυρισμούς του ίδιου του Γεωργούλη πως δεν ήξερε καν την ύπαρξη καταγγελίας εις βάρος του και διασαφηνίζουν τις θέσεις τους σε ζητήματα που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, βία και κακοποίηση.

Με πολύ αιχμηρό τρόπο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας διαχώρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την συνολική στάση του Γεωργούλη και μάλιστα δεν προσπάθησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί μιλώντας για το θέμα στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:“ Δε θα λέμε μόνο τα ευχάριστα. Υπήρξε μία σοβαρή καταγγελία για τον μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥριζΑ Γεωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη Δικαιοσύνη, έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Όμως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση και έμφυλη βία, για εμάς δεν υπάρχουν “ναι μεν αλλά” δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες. Το μήνυμα λοιπόν που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμία συγκάλυψη καμία ανοχή καμία σκιά . Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται αυτός” .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου τον Ιούνιο του 2022 έφθασε στον ΣΥΡΙΖΑ μία φήμη για τον κ. Γεωργούλη. Επί τρεις μήνες και έως τον Σεπτέμβριο του 2022 έγινε διερεύνηση σε δύο επίπεδα. Πρώτον ζητήθηκε από τον Αλέξη Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις και εκείνος διέψευσε κατηγορηματικά τότε και μίλησε για συκοφαντίες. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζητήθηκε ενημέρωση για το εάν υπήρχε κάποια καταγγελία αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. “Δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ζητήματα έμφυλης βίας και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτά τα θέματα είναι βαθιά ριζωμένα στο αξιακό μας σύστημα” είπε και διέψευσε τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διέρρευσε τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, που είναι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.