ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί την άμεση κλήση του τέως Αρχηγού της ΕΛΑΣ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την άμεση κλήση του τέως Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την αιφνιδιαστική αντικατάστασή του.

«Η σιωπή Μητσοτάκη -Θεοδωρικάκου στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην Αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Σκούμα απλά επιβεβαιώνει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνει ότι «ο πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ, που μόλις πριν ένα μήνα ανανεώθηκε η θητεία του, αντικαταστάθηκε χθες ξαφνικά, αφήνοντας βαριές σκιές για τις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ και μιλώντας για αντισυνταγματικές και αδιαφανείς ενέργειες και για κέντρα εξουσίας που παρεμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία. Και όλα αυτά ενώ έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για συναλλαγή και τοποθετήσεις σε κρίσιμες θέσεις της ΕΛΑΣ από τη Greek Mafia».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος δεν μπορούν άλλο να κρύβονται και να σιωπούν» και υπογραμμίζει πως «για να μην υπάρχει απολύτως καμία σκιά, ο πρώην Αρχηγός κος Σκούμας πρέπει άμεσα να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει: “Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα επειδή σεβόμουν το Σύνταγμα”».

-Ad-