Σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατόπιν Διαταγής και υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, οι Αρχηγοί – Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων, οι Υπαρχηγοί και οι Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση των διαπιστώσεων και των συμπερασμάτων από τις αναληφθείσες ενέργειες των ΕΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλητικών ενεργειών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο του προσωπικού των ΕΔ, το οποίο υπερβάλλοντας εαυτόν κατόρθωσε άμεσα και επιτυχώς να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις Ιεραρχίας, σε μία χρονική περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται και από την πανδημία COVID-19, η οποία αναβαθμίζει τον βαθμό δυσκολίας υλοποίησης αποφάσεων και ανάληψης ενεργειών.

Αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των μέσων, επισημαίνοντας ότι ανταπεξήλθαν σε σημαντικές καταπονήσεις λόγω χρόνου και περιοχής δράσης. Τόνισε δε την απαίτηση άμεσης αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων και επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Η ανωτέρω σύσκεψη δεν είχε ως σκοπό την παρουσίαση πλασματικής εικόνας και δημιουργίας αισθήματος υπερβολικής ευφορίας. Αντιθέτως είχε σκοπό την ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης, την επισήμανση αποφάσεων που θα είχαν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και την άμεση ανάληψη ενεργειών για την ακόμη καλύτερη ανταπόκριση των ΕΔ, σε προκλήσεις που αναμένεται να ξαναεμφανιστούν στο άμεσο μέλλον.

Ο σκοπός επετεύχθη, με καταληκτικό συμπέρασμα ότι ανεξάρτητα από τον ορίζοντα των ενεργειών ενίσχυσης των ΕΔ σε προσωπικό και μέσα, ακόμη και αύριο με το υπάρχον δυναμικό τους, θα συνεχίσουν με επιτυχία να φέρνουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

-Ad-