Τ. Κουίκ: Σε επιφυλακή η Ελλάδα (vid)

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΞΤΡΑ TV Κύπρου πραγματοποίησε Τέρενς Κουίκ με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε αρχικά στις πληροφορίες που υπήρχαν σχετικά με την επιστροφή των τουρκικών πλοίων στα λιμάνια της Τουρκίας, ενημερώνοντας ότι το ΓΕΕΘΑ διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Όπως τόνισε «τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραμένουν στο Αιγαίο και η κατάσταση είναι αμετάβλητη».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο «η Άγγελα Μέρκελ απέτρεψε πολεμική συμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», ο Τέρνς Κουίκ σημείωσε πως το γεγονός επιβεβαίωσε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας.

Εξάλλου, ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στο «αίτημα» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -από το βήμα της Βουλής- απαίτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την κρίση που έχει ξεσπάσει, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό, με τον πρωθυπουργό να πραγματοποιεί σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Δείτε όσα τόνισε ο δημοσιογράφος, Τέρενς Κουίκ: