Τ. Θεοδωρικάκος: «Λύσεις για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή»

O υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, επεξεργάζεται λύσεις για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, η διϋπουργική επιτροπή υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, θα αξιοποιήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν, καθώς και τις προτάσεις των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Απαντώντας στην αρνητική κριτική των δημάρχων για τον ρόλο των αποκεντρωμένων διοικήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε πως όντως δεν έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μλια υπηρεσία «νεφέλωμα». Όπως είπε, έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ συγκεκριμένες προτάσεις και κάλεσε τους δημάρχους να υποβάλλουν και τις δικές τους προτάσεις, για το ποιες αρμοδιότητες πρέπει να μεταφερθούν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στους δήμους και τις περιφέρειες.

Αναφερόμενος στην προωθούμενη -από το υπουργείο Εσωτερικών- ρύθμιση για την κάλυψη έλλειψης προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών, μέσω συμβάσεων της ΕΕΤΑΑ με το ΤΕΕ και μηχανικούς, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι αναζητήθηκε ένα ευέλικτο σχήμα, το οποίο θα δουλέψει παραγωγικά και αποτελεσματικά για τους δήμους που έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα για τους ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα έχει κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο και επανέλαβε ότι κανένα έργο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» δεν θα χαθεί, ενώ κάλεσε τους δημάρχους να καταγράψουν τις προτεραιότητές τους ενόψει του νέου προγράμματος.

Το πρωί ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συναντήσεις εργασίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και τον δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

Χθες, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καστοριάς, Σεραφείμ και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημ. Σαββόπουλου και δημάρχων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα ανταλλαγής κατεχόμενων εδαφών με την Ουκρανία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025