Tα δεδομένα των εμβολιασμών – Τι είπε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη για το σχέδιο «Ελευθερία»

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου «Ελευθερία». Στον «αέρα» η online πλατφόρμα με τα δεδομένα για τον εμβολιασμό. Πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα. «Όλοι μαζί θα πετύχουμε», το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη σύσκεψη που αφορούσε την πορεία υλοποίησης του σχεδίου «Ελευθερία».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό και σε αυτή πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα πολυσύνθετο και δύσκολο εγχείρημα, το οποίο για να στεφθεί με επιτυχία θα χρειαστεί τη συνεργασία όλων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όλοι μαζί θα πετύχουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παρουσία του πρωθυπουργού και η διεξαγωγή της σύσκεψης υπό τη δική του προεδρία, δείχνει και τη σημασία που δίνεται στο εγχείρημα από πλευράς κυβέρνησης.

Πέρα από όλα όσα συζητήθηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου «Ελευθερία», αναλύθηκαν και τα μέχρι τώρα δεδομένα. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι άρχισε να φτάνει η διαδικασία τον στόχο των 5.000 εμβολιασμών την ημέρα. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο έγιναν πάνω από 6.000 εμβολιασμοί, με το σύνολό τους να φτάνει στους 16.233.

Μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού αλλά και των υπόλοιπων, για την ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχει online δεδομένα για τον εμβολιασμό.

Στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker αλλά και στην ιστοσελίδα data.gov.gr/datasets/mdg_emvolio, μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα δεδομένα real time και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» που αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα.

-Ad-

Οι εμβολιασμοί μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα