«Τα είδε» όλα η Τουρκία: Έντονη αντίδραση και… απειλές για τον αγωγό-θησαυρό!

Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, στις αρχές του 2020, σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι SigmaLive.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν φαίνεται να άρεσε και πολύ στη γειτονική χώρα, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun.

«Οι διεθνείς φωνές σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την -αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη- κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα εμποδίσει την τουρκική κυβέρνηση από το να διεκδικήσει την δική της ατζέντα στην ανατολική Μεσόγειο» δηλώνει ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας με άρθρο του αναφέρει πως το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, εξασφαλίζει πως η Τουρκία δεν θα κάνει τα… στραβά μάτια σε οποιαδήποτε συμφωνία φέρνει… προ τετελεσμένου την χώρα του στην περιοχή και πως η Τουρκία είναι ένας παράγοντας που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Τονίζει κατηγορηματικά πως η γειτονική χώρα δεν θα είναι, πλέον, απλός παρατηρητής στα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει και πως δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας… μηνύματα για την δράση του PKK στην βόρεια Συρία.