«Τα είπαν» Δένδιας – Λαβρόφ: Τι συζητήθηκε

Λίγες μέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά αυτή τη φορά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, για θέματα που αφορούσαν τόσο την ανατολική Μεσόγειο όσο και την επέτειο διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση και το αγώνα ανεξαρτησίας του 1821.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το ΥΠΕΞ με ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας Υπουργών Εξωτερικών συζήτησε με τον Σεργκέι Λαβρόφ ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί και η ένταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία.

Τι συζητήθηκε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου.

Επίσης, εξετάσθηκαν η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο, τις οικονομικές & εμπορικές σχέσεις καθώς και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα υπό το φως της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής επανάστασης και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην Ελληνική ανεξαρτησία».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι: » Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας».

Στη συνέχεια τονίζει πως » ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού & ειλικρινούς διαλόγου. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προοπτικές των σχέσεων αυτών υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων».

Πηγή: Onalert