Τα είπε ο Πέτσας – Κατέθεσε τις δηλώσεις στα πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις Πέτσα που αμφισβήτησε ο Μητσοτάκης, επιτιθέμενος στον Τσίπρα ότι ψεύδεται κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το άσυλο.

“Καταθέστε (στα πρακτικά) τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε! Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!” απάντησε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει “περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Κυριακής (27/10)στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες […] αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Ο Στ. Πέτσας, στο OPEN (19/10) δήλωσε: «Το βασικό ζητούμενο, αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή. Ποια είναι η λεπτή γραμμή; Αυτή η οποία από τη μια καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στη Συρία. Και από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Έχεις την εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να ελέγξεις με τρόπο, ο οποίος θα είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων»

Στα πρακτικά της Βουλής κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τα οποία επικαλέστηκε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός τον προκάλεσε να τα καταθέσει στη Βουλή. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

Πως θα αντιδράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης… 

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη Βουλή πως θα καταθέσει στη Βουλή, όπως και έκανε, την απομαγνητοφωνηση των δηλώσεων του κ. Πέτσα, καλώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει ή να στείλει σπίτι του τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 

https://staging.newsique.gr/tsipras-se-mitsotaki-tha-anairesete-dimosia-i-tha-steilete-spiti-tou-ton-petsa-video/