Τα εμβόλια κρίνουν και τις εκλογές!

Τα εμβόλια θα κρίνουν, εκτός από την πορεία της Πανδημίας και την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και τις εκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με κύκλους της Νέας Δημοκρατίας!

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει στον κομματικό μηχανισμό για εκλογές τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι μόνο ο ανασχηματισμός, που έδειξε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό. Ήταν και οι αλλαγές σε θέσεις- κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά από μήνες απραξίας καλύφθηκαν τα κενά στην κορυφή της Γραμματείας Οργανωτικού, επικεφαλής της οποίας είναι ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Κονταδάκης. Η Γραμματεία αυτή, που συντονίζει τις περιφερειακές οργανώσεις σε όλη τη χώρα είναι η πιο κρίσιμη στη λειτουργία του κόμματος γιατί από τη δουλειά και την αποτελεσματικότητα της κρίνονται πολλά.
Την ίδια ώρα οι φήμες πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με αυτές, ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ καλός μήνας για εκλογές, στην περίπτωση όμως που το πρόγραμμα των εμβολιασμών τρέξει απρόσκοπτα μέσα στο καλοκαίρι! Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι εάν όλα πάνε καλά, τότε το θετικό για την κυβέρνηση κλίμα που θα δημιουργηθεί στη χώρα θα είναι πρωτοφανές! «Όταν ο απλός Έλληνας πάει στο εμβολιαστικό κέντρο και κάνει το εμβόλιο μέσα σε μία οργανωτική τάξη θα νιώσει ότι το δημόσιο σύστημα ίσως για πρώτη φορά δουλεύει. Θα βιώσει μία προσωπική εμπειρία επιτυχίας. Και αυτό φυσικά θα το πιστώσει στην κυβέρνηση», έλεγε χαρακτηριστικά στη στήλη κυβερνητικός βουλευτής, μέλος της ομάδας που εισηγείται στο Μέγαρο Μαξίμου την προσφυγή στις κάλπες.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνουν ότι δεν ανήκει στους πολιτικούς εκείνους που θα έφερναν τα πάνω-κάτω για να ξανακερδίσουν εκλογές. Η πολιτική του συγκρότηση του επιβάλει να προτάσσει το καλό της χώρας! Ωστόσο, πάντοτε φλέρταρε με την ιδέα να κάνει εκλογές σε μία χρονική στιγμή που θα ήταν «καβάλα στ’ άλογο», όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο πατέρας του…
Εάν εξομαλυνθεί η ροή των εμβολίων προς την Αθήνα, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμών το μήνα, εκτιμούν στην κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως έως το καλοκαίρι θα πιαστεί ο στόχος του 60% του πληθυσμού, που θεωρείται ικανός για να αλλάξει δραματικά την εικόνα. Βέβαια, το γεγονός ότι οι πολίτες εμβολιάζονται με ηλικιακό κριτήριο επίσης βολεύει τη ΝΔ, καθώς προσβλέπει στις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες, σε σχέση με τις νεαρότερες, φτάνουν τελικά στην κάλπη και είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμες από το κυβερνών κόμμα.

Ο εμβολιασμός φυσικά έχει και άλλες πτυχές, καθώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού και στη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της Αγοράς, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο σε εκατομμύρια επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Βέβαια, η εικόνα για την κυβέρνηση θα αναστραφεί στην περίπτωση που το πρόγραμμα «στραβώσει». Αν τα εμβόλια έρθουν με το σταγονόμετρο, εάν το σύστημα του κ. Πιερακάκη για τα ραντεβού «κρασάσει» ή τα εμβολιαστικά κέντρα θυμίζουν αγροτικά ιατρεία του ’50, με ουρές και ταλαιπωρία, τότε φυσικά οι κάλπες θα πάνε για αργότερα…