«Τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα – Δεν θα θρηνούσαμε αν μας άφηναν να κάνουμε το καθήκον μας» (video)

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, η Τουρκία ξεπερνά κάθε όριο. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, οι δύο βραχονησίδες φαίνονται ότι της ανήκουν.

Πρόκειται για επίσημη έκθεση του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας – Αεροπορίας-Συνόρων, Πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, ο οποίος σημειώνει πως πολλές βραχονησίδες δεν έχουν ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οποιαδήποτε «νησίδα Ίμια» σε αυτά τα έγγραφα. Η συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932 δεν αφορά τα Ίμια. Μία αναφορά γίνεται στο έγγραφο της 28ης Δεκεμβρίου του 1932, ωστόσο οι νομικές διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν» δήλωσε.

Πρώην Ο.Υ.Κ: Δεν μας άφησαν να κάνουμε το καθήκον μας

Ο Τάσος Χατζαντώνης τη νύχτα των Ιμίων βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Αμύνης. Είχε άμεση επαφή με την ομάδα των βατραχανθρώπων που ήταν πάνω στην μια βραχονησίδα.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «δεν θα θρηνούσαμε τους τρεις αξιωματικούς του πολεμικού Ναυτικού αν άφηναν τους ΟΥΚάδες μας να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν ορκιστεί».