Τα κάλαντα στον ΠτΔ: Τα ιδιαίτερα δώρα

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, δίπλα στο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συλλόγους και φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι του έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και του ευχήθηκαν υγεία και ευτυχία, προσφέροντάς του δώρα με πολλούς συμβολισμούς και παραδοσιακά προϊόντα συνδεδεμένα με τα έθιμα και την ιστορία του κάθε τόπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα πρώτα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον περίμενε έξω από το γραφείο του, και αμέσως μετά από τα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς στην Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Απευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι συμβολίζουν τους διαχρονικούς αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Όπως σημείωσε «Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, με τα οποία σας περιβάλλουν οι Έλληνες, εντός και εκτός της Χώρας, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το υψηλό σας φρόνημα και για το ανεπίληπτο ήθος σας».

Ακολούθησαν κάλαντα και ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΚΡΗΤΕΣ», την Παιδική Χορωδία της Αστυνομίας, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, το Σώμα Προσκόπων και τέλος τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος αντήλλαξε με όλους μικρούς και μεγάλους ευχές και τους χάρισε ένα αναμνηστικό με το εθνόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να θυμούνται την σημερινή επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από τα πιο χαρακτηριστικά δώρα, που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και ένα δεντράκι από το Χαμόγελο του Παιδιού, που όπως τόνισε ο Πρόεδρός του κ. Γιαννόπουλος συμβολίζει την ελπίδα για να ριζώσει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

Επίσης, ιδιαίτερες ήταν και οι ευχές από τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», οι οποίοι τόνισαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος τίμησε κατά την μέχρι στιγμής θητεία του την Ήπειρο όσο κανείς άλλος και του ευχήθηκαν να παραμείνει στην Προεδρία της Δημοκρατίας και για την επόμενη θητεία.

-Ad-