Επίδομα τοκετού: Τα «μαζεύει» η Κυβέρνηση – Πότε και σε ποιους θα δοθεί – Το ύψος του ποσού

Μαζεύει το… όριο ηλικίας για το επίδομα τοκετού η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία, μιλώντας στο OPEN TV, σημείωσε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι για όλους.

«Το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, από 1/1/2020 θα είναι για όλους. Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ωστόσο πρόσθεσε ότι «Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Η ίδια ανέφερε, επίσης, ότι «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 1 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ξεριζώματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε:

Ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

-Ad-