Τα… μαζεύει ο μοναχός Νικόδημος: «Λέχθηκαν εν τη ρύμη του λόγου διάφορα – Κάποια απομονώθηκαν»

Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες από όσα είπε ο μοναχός Νικόδημος στη συνάντηση που είχαν οι αγιορείτες, την Τετάρτη 24 Ιουλίου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως κατά την επίσκεψη της επιτροπής στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη ο επικεφαλής μοναχός Νικόδημος Λαυριώτης προέβη σε ανεπίτρεπτες δηλώσεις απαξίωσης της προηγούμενης κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών είχε πει πως «τώρα έχουμε πρωθυπουργό» και «αφού ανέτειλε κάτι καλύτερο για τον λαό, ανέτειλε και για το Άγιο Όρος», αρνούμενος να σεβαστεί τους θεσμικούς ρόλους.

Σήμερα, μετά από έντονες αντιδράσεις -και στο Άγιο Όρος- ο μοναχός Νικόδημος προέβη σε δηλώσεις, με τις οποίες μαζεύει τις χθεσινές αναφορές.

«Λέχθηκαν εν τη ρύμη του λόγου διάφορα εκεί, αλλά κάποια πράγματα απομονώθηκαν. Ως Άγιον Όρος είμαστε ευγνώμονες στην ελληνική Πολιτεία γιατί, λίγο πολύ, όλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον. Δεν ξεκινάει το ενδιαφέρον τώρα με τη νέα κυβέρνηση. Αυτά τα είπαμε στη συνάντηση. Μετά τη μεταπολίτευση, η ελληνική Πολιτεία έδειξε διαρκές ενδιαφέρον για την Αθωνική Πολιτεία και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αγνόησε το Άγιον Όρος. Δεν ήταν μία μομφή για την προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο μοναχός Νικόδημος στο ethnos.gr.

-Ad-