«Τα Νέα» κατά κυβέρνησης: Ποιοι δημοσιογράφοι «τα χώνουν» άγρια στη ΝΔ

Μια από τις εφημερίδες που στήριξε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο καμιά ήταν ασφαλώς «Τα Νέα».

Θα περίμενε κανείς λοιπόν ιδιαίτερα μετά τις πρώτες θετικές ομολογουμένως κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να συνεχίσει την…αποθέωση στην κυβέρνηση. Φευ…

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια (όχι και τόσο) ανεξήγητη κριτική σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και μάλιστα από βαριές πένες της εφημερίδας όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε ο πρώτος αρθρογραφώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακου», για τη διάψευση της ρητορικής Μητσοτάκη και τους τρεις κινδύνους από τους οποίους απειλείται:

«Παράδειγμα πρώτο. Όταν έχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση το Μάτι, δεν μπορείς να προσλαμβάνεις στην κυβέρνηση τον αξιωματικό που εκδιώχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για το Μάτι… Επειδή δια του διορισμού του διαψεύδεις την προηγούμενη ρητορική σου. Παράδειγμα δεύτερο. Όταν έχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν γίνεται να ανακαλύπτεις ότι έχει κρυφές χάρες μόλις γίνεις κυβέρνηση… Παράδειγμα τρίτο. Όταν έχεις κάνει σημαία στην αντιπολίτευση τη συναλλαγή της προηγούμενης κυβέρνησης με τον Γιούνκερ, τον Μοσκοβισί και την παρέα τους… Δεν γίνεται να επιστρατεύεις τον εκπρόσωπο τους για να σε εκπροσωπεί».

Dailymedia.gr