Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία πριν τον «γαζώσουν» με καλάσνικοφ – «Βοήθεια, με σκοτώνουν»

Ένα συμβόλαιο θανάτου, επαγγελματικά οργανωμένο, βλέπουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας πίσω από την εκτέλεση 59χρονου επιχειρηματία στη Μάνδρα.

Η νέα μαφιόζικη επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στη Μάνδρα Αττικής με θύμα τον 60χρονο επιχειρηματίας, Χρήστο Γιαλιά.

Οι δράστες, του έστησαν καρτέρι θανάτου 700 μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του. Δέχθηκε καταιγισμό πυροβολισμών από καλάσνικοφ, αφού οι αστυνομικοί συνέλεξαν τουλάχιστον 20 κάλυκες από το σημείο.

Οι εκτελεστές, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Με εύφλεκτο υλικό περιελούσαν το εσωτερικό του αυτοκίνητου, με τη φωτιά να εξαπλώνεται άμεσα μετατρέποντας την καμπίνα των επιβατών σε πύρινη κόλαση.

Το θερμικό φορτίο που έχει αναπτυχθεί είναι τόσο υψηλό που λιώνει τις λαμαρίνες του οχήματος.

Θεωρείται σίγουρο ότι οι εκτελεστές του επιχειρηματία τον παρακολουθούσαν συστηματικά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες για ένα μαύρο αυτοκίνητο που έβλεπαν κάτοικοι συχνά στην περιοχή.

Είχε ρεπό ο σωματοφύλακάς του

Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος ή παράγοντας σε τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες, των Τρίκαλων, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

Ο 59χρονος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο με κάμερες ενώ είχε ακόμη και παρατηρητήριο. Μάλιστα, διέθετε και σωματοφύλακα που όμως το βράδυ της Τετάρτης δεν βρισκόταν μαζί του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είχε τέσσερις σωματοφύλακες. Οι εκτελεστές πρέπει να γνώριζαν πως εκείνη την ημέρα ο επιχειρηματία δε θα είχε μαζί του την φρουρά του αλλά και πως θα πήγαινε στο συγκεκριμένο σπίτι και όχι στο δεύτερο που διαθέτει στο κέντρο της Μάνδρας.

Επιπλέον, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών, εκτιμώντας πως οι δράστες είχαν κάνει πρόβα το δρομολόγιό τους.

Επίσης, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένα μαύρο αυτοκίνητο που, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε από την περιοχή.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του

Το 2018, η πρώην γυναίκα του Χρήστου Γιαλιά είχε δολοφονηθεί και εκείνη έξω από το σπίτι της στη Μάνδρα.

Επτά μήνες μετά, η αστυνομία συνέλαβε στα Βριλήσσια τους δράστες του εγκλήματος. Κίνητρο της εν ψυχρώ εκτέλεσης, σύμφωνα με την ερευνά της ΕΛ.ΑΣ, ήταν η ληστεία σε βάρος της 51χρονης.

Οι Αρχές, σε πρώτη φάση, θα αναζητήσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που θα έχουν καταγράψει την πορεία της μοτοσικλέτας, ενώ θα ζητήσουν και την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών ώστε να διαπιστώσουν ποιες συσκευές βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της δολοφονίας.

Τα τελευταία του λόγια

Όπως έχει γίνει γνωστό, το θύμα μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της εκτέλεσής του, με έναν φίλο του και οι τελευταίες λέξεις του φαίνεται να ήταν: «Βοήθεια, με σκοτώνουν».

Επίσης, υπάρχει και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος παρακολούθησε την σκηνή της δολοφονίας. Το συγκεκριμένο άτομο είδε τους εκτελεστές να κατεβαίνουν τον δρόμο και να κατευθύνονται προς τη Μάνδρα.

Ήδη έχει δώσει στις Αρχές μία αρχική κατάθεση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί ξανά στο Ανθρωποκτονιών για επιπλέον στοιχεία.

Η Αστυνομία καλείται να λύσει ένα «παζλ» και σε αυτήν την περίπτωση, ερευνώντας μάλιστα την πιθανότητα η εκτέλεση του επιχειρηματία να συνδέεται με μια άλλη τον Δεκέμβριο στο Παλαιό Φάληρο.