Τα βάζουν με τον Ιμάμογλου οι Τούρκοι για την υπόθεση Τζιτζικώστα – «Στηρίζει τον Έλληνα προβοκάτορα»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε με την “ομηρία” που βίωσε στη Σμύρνη, καθώς στήθηκε διπλωματικός μαραθώνιος με τον Νίκο Δένδια να μεταβαίνει εκτάκτως στην πόλη για να τον φέρει πίσω.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μετέβη στη Σμύρνη για να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών και “κρατήθηκε” από τις τουρκικές αρχές ενώ δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα.

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα στήριξε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κάτι όμως που για τον φιλοτουρκικό Τύπο τον έκανε “κόκκινο πανί” με την εφημερίδα “Aksam” να τον κρεμάει στα μανταλάκια και να χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας “Έλληνα προβοκάτορα”.

“Ο Ιμάμογλου υπερασπίστηκε τον Έλληνα προβοκάτορα“, γράφει το πρωτοσέλιδό της.

“Έλληνας περιφερειάρχης προκάλεσε το τεχνικό πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Τουρκία και ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν αυτός που τον υποστήριξε. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ARLEM). Ο Τζιτζικώστας, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο ταυτότητας μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια των τελωνειακών διαδικασιών, κρατήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματός του με ένα άτομο με περιορισμούς εισόδου“, αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα.

Ακόμα η Aksam αναφέρει πως το πρόβλημα της ομοιότητας του ονόματος λύθηκε, “αφού οι υπάλληλοι είπαν στον Τζιτζικώστα ότι μπορούσε να εισέλθει στη Σμύρνη. Ωστόσο, αν και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 15-20 λεπτά, ο Τζιτζικώστας, ο οποίος μετέτρεψε το περιστατικό… σε δράμα, είπε στις αρχές ότι παραιτήθηκε από το δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία. Οι ισχυρισμοί περί “προβοκάτσιας” των ελληνικών ειδησεογραφικών ιστότοπων διαψεύστηκαν από την τουρκική πλευρά”.

Τέλος αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος “άδειασε τις τουρκικές Αρχές. “Κάνοντας δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: “Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση από τον φίλο μου Κώστα (Μπακογιάννη) για το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα. Αφού μάθω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο το κοινό όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως είχε μια σύντομη ενημέρωση από τον φίλο του, Κώστα Μπακογιάννη και πως θα εξετάσει τις λεπτομέρειες του εν λόγω περιστατικού ενώ θα προβεί σε ενημέρωση τόσο της κοινής γνώμης όσο και στην ενημέρωση των βαλκανικών χωρών. Ο κ.Ιμάμογλου θεώρησε πως πρόκειται για ένα “σοβαρό περιστατικό”.