Ταξίδι με πλοίο: Νέα μέτρα και έλεγχοι παντού

Σε σχεδιασμό ολοκληρωμένου στρατηγικού πλάνου για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων προστασίας για την COVID 19, προχωρούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει συνεχείς ελέγχους όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να ανακόψουν την επιστροφή στην κανονικότητα μας” τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης. “Μεγάλο μας όπλο είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γι΄ αυτό και καλούμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να βιαστούν να το κάνουν. Πολύ σημαντική, όμως, είναι και τη τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές για επιβάτες και πληρώματα. Ζητάμε την απόλυτη συνεργασία όλων, στη συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα βρίσκονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω στα πλοία της ακτοπλοΐας, για να υπενθυμίζουν τα μέτρα και να ελέγχουν την εφαρμογή τους. Όπως και πριν ένα χρόνο, κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε οι συμπατριώτες και οι ξένοι επισκέπτες μας να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι”.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πορεία της ενημερωτικής προσπάθειας σε σχέση με τους νέους κανόνες που ισχύουν στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε η αδιάκοπη συνέχειά της.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Α΄ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β΄ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος, οι αρμόδιοι Κλαδάρχες και Διευθυντές του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σε εγχείρηση καρδιάς υποβλήθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί
7 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαντορίνη – Έφθασε στο νησί ο Μητσοτάκης
7 Φεβρουαρίου, 2025
Οδηγός συνελήφθη με 380 κιλά κοκαΐνη στο αυτοκίνητό του
7 Φεβρουαρίου, 2025
Titan America: Στα 16 δολάρια η τιμή διάθεσης στην IPO
7 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δήμος Αθηναίων θα φιλοξενήσει κατοίκους των Κυκλάδων στις κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα
7 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γρηγόρη Ψαριανού
7 Φεβρουαρίου, 2025
Τέσσερις νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στις Φιλιππίνες
7 Φεβρουαρίου, 2025
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Θέλω να παντρευτώ, αλλά δεν έχω προλάβει
7 Φεβρουαρίου, 2025
Στο στόχαστρο του Τραμπ και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
7 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός στην Πάτρα
7 Φεβρουαρίου, 2025