Τανάγρα: Το προφίλ της Υποσμηναγού που εκτινάχθηκε με επιτυχία από το Mirage

Ψυχραιμία, ικανότητα, εμπειρία όμως έκαναν το θαύμα τους, η «αμαζόνα των Mirage» βγήκε αλώβητη.

Η 30χρόνη πιλότος εκτινάχθηκε με επιτυχία από το Mirage χωρίς φρένα κατά την προσγείωση και έσωσε το αεροσκάφος.

Το MEGA είχε βρεθεί στην φωλιά των Mirage 2000-5 στην Τανάγρα προκειμένου να συναντήσει την τότε 29χρονη Ιπταμένη:

«Στην Πολεμική Αεροπορία δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Στον κοινωνικό μου περίγυρο υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν με έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν ιπτάμενες στα μαχητικά».

Την πλέον μάχιμη γυναίκα χειριστή μαχητικού που είχε ήδη συμμετάσχει αρκετές φορές σε αερομαχίες με τα μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχοντας καταγράψει και αρκετά «kills».

Μέρα και νύχτα καθώς μετέχει και σε νυχτερινές αποστολές η αμαζόνα των αιθέρων με επαγγελματισμό και αυτοσυγκράτηση ξέρει να φέρει σε πέρας την αποστολή της κάτι που ήθελε από μικρό κορίτσι βλέποντας τα αεροσκάφη να πετούν πάνω από το χωριό της την Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

«Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα δημιουργήθηκε από την παιδική μου ηλικία, όταν έβλεπα να περνούν από το χωριό μου. Μεγαλώνοντας θαύμαζα πολύ το επάγγελμα και όταν έμαθα για την σχολή Ικάρων αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω ιπτάμενη στα μαχητικά».

Αποκλειστικά στο Live News και την Άννα Μαρινάκη μιλάει ο αγαπημένος θείος της Ιπταμένης να μιλάει για την μονάκριβη ανιψιά του που έχει γεμίσει περηφάνεια την οικογένεια της αλλά και την γενέτειρα της και όχι μόνο.

«Και το κορίτσι και το αεροπλάνο όλα καλά. Δημοσιογράφος: Τρομαγμένη; Θείος Ιπταμένης: Αυτό εξυπακούεται, όταν συμβαίνει τέτοιο πράγμα όσο και να είναι ο άλλος να το έχει είναι μια κατάσταση η οποία σε ρίχνει. Προσγειώθηκε και πιάσανε μονόμπαντα τα φρένα. Εκτινάχτηκε το χειρίστηκε και έγινε η εκτίναξη του καθίσματος. Δημοσιογράφος: Μιλούσα νωρίτερα με Πτεράρχους και μου λέγανε ότι πήγαινε με 150 μίλια περίπου στο φρενάρισμα. Θείος Ιπταμένης: Δόξα το Θεό όλα καλά. Βασικά απέφευγε δεν θέλει δημοσιότητες και τέτοια. Αποφεύγει. Αλλά αν οι ανώτεροι της το εγκρίνουν και το πουν ότι πρέπει να πει κάποια πράγματα θα πρέπει να τα πει. Είναι ένα κορίτσι με τσαγανό. Αντράκι, αντράκι».

Προφητικά είχε πει πως ο κίνδυνος δεν την τρομάζει καθώς είναι εκπαιδευμένη να ζει με αυτόν.

«Ο κίνδυνος είναι μέρος αυτό του επαγγέλματος και καλούμαστε καθημερινά το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε.

Αυτόν τον κίνδυνο αντιμετώπισε με επιτυχία αποδεικνύοντας το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης των Ιπταμένων της ΠΑ, ενώ και το αεροσκάφος σύντομα θα είναι πάλι διαθέσιμο.

Το αεροσκάφος δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος., ενώ θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας, αναφέρει το onalert.gr.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 331 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης «ΘΗΣΕΑΣ» που επιχειρεί με μαχητικά αεροσκάφη τέτοιου τύπου.