Τάσος Χαλκιάς: «Θα συνεργαζόμουν ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη εάν…»

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και αποκάλυψε αν θα συνεργαζόταν ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ζήτησε την δημιουργία «καλλιτεχνικής αστυνομίας», και ανέφερε ποιοι κατά την γνώμη του μπορούν να παίξουν στην Επίδαυρο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην Επίδαυρο και στο ποιοι «επιτρέπεται» σύμφωνα πάντα με την δική του γνώμη να παίζουν.

«Όπως αποδεικνύεται, ο καθένας μπορεί να παίξει στην Επίδαυρο. Για εμένα είναι μετρημένοι στα 5 δάχτυλα αυτοί που μπορούν να παίξουν στην Επίδαυρο, άλλο ποιοι πάνε. Πήγαν πολλοί, αλλά μπόρεσαν. Εδώ και πολλά χρόνια διαμαρτυρόμαστε για την ύπαρξη «καλλιτεχνικής αστυνομίας» αλλά δεν την έφτιαξαν ποτέ. Υπάρχει δημοτική αστυνομία, δεν θα υπάρχει καλλιτεχνική; Ο καθένας παίρνει τον ρόλο του «παραμάσχαλα» και τρέχει να τον δουν και άλλοι», είπε αρχικά ο Τάσος Χαλκιάς.

Για την αρχαία τραγωδία τόνισε: «Η τραγωδία δεν είναι θεατρικό είδος, είναι μία ιδιαίτερη θεατρική σπουδή, αρχαία ελληνική κληρονομιά. Δεν έχει πάρει κανείς χαμπάρι, ούτε το υπουργείο Πολιτισμού, ότι η τραγωδία είναι μία ελληνική κληρονομιά από τους αρχαίους προγόνους μας. δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με το γεγονός ότι οι ηθοποιοί επιλέγονται για να παίξουν στην Επίδαυρο με βάση τους followers τους».

Για την σημασία του ταλέντου στην υποκριτική, ο Τάσος Χαλκιάς ήταν απόλυτα ειλικρινής και δεν έκανε «εκπτώσεις».

«Αν κάποιος μαθητής μου στην δραματική σχολή δεν είναι ταλέντο, θα του το έλεγα. Είναι «έγκλημα» να παρασύρεις έναν άνθρωπο σε έναν χώρο, όπου δεν πρόκειται να αποδώσει λόγω έλλειψης ταλέντου, που είναι πρωταρχικό στοιχείο. Προϋπόθεση για να γίνει κάποιος ηθοποιός είναι το ταλέντο, μετά η δουλειά και οι γνωριμίες. Δεν μπορείς να χρίσεις κάποιον που πιάνει ένα πινέλο και «τραβάει» ένα «Χ», ζωγράφο», υπογράμμισε.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο δημοφιλής ηθοποιός είπε:

«Τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον περιμένει μία δίκη και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα δούμε αν θα επιστρέψει στο θέατρο και πώς. Αν ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωωθεί και αποδειχθεί ότι όλο αυτό ήταν μία σκευωρία, θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι μία πολύ καλή μονάδα του ελληνικού θεάτρου. Είναι κρίμα που δεν είναι στο θέατρο, αν και ίσως ο ίδιος φταίει γι΄αυτό, αν όντως φταίει. Δεν ξέρω πόσο λείπει από το θέατρο, θα πρέπει να το δούμε με βάση τους…. followers!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τάσος Χαλκιάς, το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις «Βότκα Μολότοφ» και «Ο παππούς έχει πίεση».