Τέμπη: «Αυτό το μπαμπάκα δεν θα το ακούσω πια» – Συγκίνηση για την υποτροφία στη μνήμη της Μάρθης

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, στην τελετή καθιέρωσης απονομής υποτροφίας στη μνήμη της 19χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όταν ο πατέρας της, Αντώνης Ψαρόπουλος ανέβηκε στο βήμα, η φωνή του «έσπασε» και λύγισε. «Αυτό το ”μπαμπάκα”, αυτό το ”Αντώνη” από τα χειλάκια της Μάρθης μου, δεν το ακούω πια και δε θα το ακούσω μέχρι να πεθάνω. Αυτό το σκανδαλιάρικο γλυκό χαμόγελο της θα το βλέπω μόνο σε φωτογραφίες» είπε για την κόρη του που «χάθηκε» στα Τέμπη.

«Άλλος ήλιος έχει βγει σε άλλη θάλασσα άλλη γη. Ευχαριστώ την κόρη μου που υπήρξε, υπάρχει και με καθοδηγεί. Σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα μας φως στο σκοτάδι τους. Σας ευχαριστώ», δήλωσε η μητέρα της Μαρία Καρυστιανού.

Συγκίνησαν τα λόγια της Γιολάντας. Η καλύτερη φίλη της Μάρθης μοιράστηκε με το κοινό όσα έζησαν μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος κοιτώντας στα μάτια την μητέρα και τον πατέρα της.

«Είχε όνειρα, στόχους, τόσα πράγματα που θα κατάφερνε. Θυμάμαι λέγαμε τα νέα μας και τη ρώτησα, πως είναι οι γονείς σου; Και με ένα χαμόγελο, μια χαρά αληθινή μου απάντησε, καλά Γιολάντα, τους αγαπάω και τους το λέω. Ένιωθα τόση χαρά που την βλέπω χαρούμενη».

Υποτροφία στη μνήμη της 19χρονης Μάρθη, θεσπίστηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη και δόθηκε στον πρώτο φοιτητή.

Το όνομα της Μάρθης Ψαροπούλου θα δοθεί σε αίθουσα αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου…

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πλεύρης για Προανακριτική: Η πλειοψηφία αναλαμβάνει την ευθύνη ότι δεν θα υπάρξει ακυρότητα της διαδικασίας
20 Μαρτίου, 2025
Φάμελλος: Αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό πραξικόπημα η παράκαμψη της Προανακριτικής
20 Μαρτίου, 2025
Τροπολογία Χρυσοχοΐδη: Μέρος των κατασχεθέντων ποσών θα καταλήγουν στο ελληνικό FBI
20 Μαρτίου, 2025
ΕΥΔΑΠ: Διαρκής εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και τη διασφάλιση ασφαλούς υδροδότησης
20 Μαρτίου, 2025
Το ΣτΕ εξετάζει αν θα ακυρώσει την ιθαγένεια στους «Ντε Γκρές» και το νέο όνομα που απέκτησαν
20 Μαρτίου, 2025
Τσιάρας: «Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών»
20 Μαρτίου, 2025
Τι είπε στην κατάθεσή του ο 39χρονος που σκότωνε και βασάνιζε αδέσποτα στον Βόλο
20 Μαρτίου, 2025
Παραλίγο τραγωδία σε σχολείο της Λάρισας
20 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
20 Μαρτίου, 2025
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά αποχώρησαν από την ψηφοφορία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
20 Μαρτίου, 2025