Τέμπη: Εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από φοιτητές με ομιλίτρια τη Μαρία Καρυστιανού

Εκδήλωση, με αφορμή την συμπλήρωση των δύο ετών από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, πραγματοποιήθηκε απόψε από φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κεντρική ομιλίτρια την Μαρία Καρυστιανού.

Πλήθος κόσμου, φοιτητών και πολιτών, βρέθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο και αρκετοί πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς, ενώ ακολούθησε ομιλία της κα Μαρία Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, ο Φοίβος Δεληβοριάς καλλιτέχνης, ο Δημήτρης Κουτσιαύτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης και ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι φοιτητές είχαν κρεμάσει χαρτιά με τα ονόματα των 57 θυμάτων, τοποθετώντας και ένα κόκκινο γαρύφαλλο σε κάθε όνομα.

Η Μαρία Καρυστιανού κατά την ομιλία της δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «Το οξυγόνο είναι αυτό που λείπει (…) Μας κινητοποίησε η τολμηρή ψυχή μας και τα γενναία γονίδιά μας, γιατί είμαστε άνθρωποι με αξίες και πολιτισμό, είμαστε ηθικοί και ενάρετοι», σημειώνοντας ότι «Μας ταιριάζει να ζούμε με ένα πολιτισμένο, σε ένα κυρίαρχο κράτος δικαίου, όπου θα μπορούσε άνετα να εξελισσόμαστε».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 144 νεκροί από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ
28 Μαρτίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Η ΕΕ οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και να αποστείλει βοήθεια στις πληγείσες περιοχές στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη
28 Μαρτίου, 2025
Οι κυπριακές προσδοκίες από το διήμερο στο Παρίσι
28 Μαρτίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για Ουκρανία και Συρία
28 Μαρτίου, 2025
ΠΟΥ Ευρώπης: Με ψυχική διαταραχή ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ελλάδα
28 Μαρτίου, 2025
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα
28 Μαρτίου, 2025
Περισσότερες από 900 σοροί Ουκρανών στρατιωτών επαναπατρίστηκαν στη χώρα, λέει το Κίεβο
28 Μαρτίου, 2025
Ατύχημα για τη Μαρίνα Σάττι: Έπαθε κάταγμα και διάστρεμμα κι αναβάλλει την περιοδεία της
28 Μαρτίου, 2025
Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα για το νέο επίδομα ανεργίας
28 Μαρτίου, 2025
Λαμία: Το «πλούσιο βιογραφικό» του Αρχιμανδρίτη που επιτέθηκε σε αστυνομικούς – Ο Α. Γκλέτσος για τον διαπληκτισμό τους
28 Μαρτίου, 2025