Τέμπη: «Παρωδία η εξεταστική επιτροπή της Βουλής», λέει πατέρας θύματος

«Παρωδία» χαρακτήρισε ο Λυσίμαχος Παπάζογλου, πατέρας θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Λυσίμαχος Παπάζογλου επισήμανε πως «η πολιτική ηγεσία δεν θέλει να προχωρήσει όπως ακριβώς θα έπρεπε να προχωρήσει για να διαλευκάνει τελείως την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ανακριτής που προχωράει χωρίς να πιέζεται. Απ’ αυτόν περιμένουμε να βγει ανακριτικό πόρισμα που να μας δικαιώνει».

Αμέσως μετά, τόνισε ότι το όλο θέμα με την τραγωδία στα Τέμπη αφορά «60-100 άτομα, μεταξύ αυτών και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου».

Ο Λυσίμαχος Παπάζογλου υπογράμμισε ότι «η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη ήταν μία παρωδία. «Έκανε ό,τι ήθελε, “έκοβε” δύσκολες ερωτήσεις, κάλεσαν πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση κι όχι σχετικά. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν περίμεναν να πάρουν το δικαστικό πόρισμα, αλλά έκαναν ερωτήσεις χαμηλού επιπέδου».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα είναι ανώριμο και θέλει πάντα -σε τέτοιες περιπτώσεις- να καλύψει την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το αν θα προκύψει άρση ασυλίας πολιτικού προσώπου, ο Λυσίμαχος Παπάζογλου απάντησε «δεν νομίζω, αλλά αυτό εξαρτάται από τα πορίσματα της δικαστικής εξουσίας, αν θεωρήσει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους προϊσταμένους του υπουργείου. Δεν νομίζω όμως να φτάσουμε εκεί πέρα».

Σχετικά με τη στάση του Ευρωκοινοβουλίου απέναντι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκτίμησε πως «το ευρωκοινοβούλιο θα κρατάει την υπόθεση ανοιχτή και θα πιέζει κι αυτό με τη σειρά του. Υπάρχουν εισαγγελείς Ευρωπαίοι που κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους απ’ τους Έλληνες δικαστικούς».

Κλείνοντας ανάφερε πως «το μόνο που θα περιμένουν οι γονείς απ’ αυτήν την υπόθεση είναι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους για να μην ξαναγίνει αυτό».