Νέα συλλαλητήρια για τα Τέμπη πραγματοποιούνται σήμερα στη χώρα. Από τις 11:00 ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια για το συλλαλητήριο με τη συμμετοχή και μαθητών και καθηγητών. Οι διαδηλωτές αναμένεται στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κλείσει από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».
Σημειώνεται πως έχουν ήδη γίνει 6 προσαγωγές από προελέγχους μέχρι στιγμής.
Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια.
Σε εξέλιξη είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της οδού Αμερικής.
Εικόνες από Αθήνα
Εικόνες από Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών και στο Ηράκλειο Κρήτης
Σε εξέλιξη βρίσκεται, και στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την τραγωδία στα Τέμπη. Σε αυτή συμμετέχουν φοιτητές και μαθητές που τονίζουν, ότι η παρουσία τους θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και μέχρι η κυβέρνηση να λάβει το μήνυμα ότι «δικαίωση σημαίνει εκτός των άλλων, πως θα τιμωρηθούν όσοι έχουν ευθύνες ,όσο ψηλά κι αν αυτοί βρίσκονται».
Φοιτητές και μαθητές, λίγες ημέρες μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου, ανέφεραν ότι «η μεγαλειώδης συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 28 Φεβρουαρίου ,όπως και η μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που έχουν ακολουθήσει, δείχνει την πρόθεση της κοινωνίας να μη σταματήσει να πιέζει με στόχο την δικαίωση και να μην επαναληφθούν τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, φοιτητές και μαθητές που αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και το απόγευμα στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας , με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, συλλόγων και συλλογικοτήτων.
Νέο συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα
Συνδικάτα, ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις και φορείς, δίνουν το δικό τους ραντεβού στις 19:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», σήμερα Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

































