Τέμπη: «Τα παιδιά μου τα δολοφόνησαν!»

Ραγίζουν καρδιές τα όσα δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη έναν μήνα μετά την τραγωδία.

Ζητούν δικαίωση των ψυχών των παιδιών τους, τα δάκρυά τους ραγίζουν καρδιές, ενώ έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να αποδώσουν φόρο τιμής στα 57 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, που έσβησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Τα παιδιά μου τα δολοφόνησαν», δήλωσε ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών μιλώντας στον Alpha, ενώ επισήμανε ότι «δεν πίστευα ότι μέσα σε δύο ώρες θα τελείωνε η ζωή μου».

Ο Νίκος Πλακιάς εμφανίστηκε αποφασισμένος ζητώντας δικαιοσύνη για τις ψυχές όλων των θυμάτων.

Νωρίτερα, ο Νίκος Πλακίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το σημείο που σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, επισήμανε ότι «δικαίωση για εμάς είναι να πάμε σπίτι μας και να βρούμε ζωντανά τα παιδιά μας. Έναν χρόνο μετά είμαστε στο σημείο που τα δολοφόνησαν και ζητάμε απόδοση ευθυνών και από πολιτικά πρόσωπα». Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα πρόσθεσε πως δεν θα ησυχάσουν μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα, ο Χρήστος Χούπας ανέφερε πως πρόκειται για «μέρα ανείπωτης θλίψης». Ευχήθηκε καλοτυχία σε όλους και εξήγησε πως η τύχη ήταν αυτό που έλειψε από την κόρη του, την Ελπίδα. Πέρα από τον πόνο και την οργή που νιώθει δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους πολίτες της Λάρισας, που στάθηκαν στους συγγενείς από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας. «Ήμασταν τυχεροί».

Δυο επιβαίνοντες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, βρέθηκαν στο σημερινό μνημόσυνο και θυμήθηκαν εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.

«Ήμασταν τυχεροί, έρχομαι πρώτη φορά στο σημείο από εκείνη την ημέρα», συμπληρώνουν. Όλοι ζητούν δικαίωση των 57 ψυχών που χάθηκαν στο σημείο και υποσχέθηκαν να μην ξεχαστούν ποτέ τα θύματα των Τεμπών.
Τραγωδία των Τεμπών: Επιβάτες του επιβατικού τρένου θυμούνται την εικόνα της καταστροφής

Πηγή: larissanet

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μπάσκετ, χαμόγελα και προσφορά στο GNC LOUX 3on3 – Δούκας: «Αυτή είναι η Αθήνα που θέλουμε»
16 Απριλίου, 2025
Άαρον Μπουπεντζά: Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε από τον 11ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε
16 Απριλίου, 2025
Κ. Χατζηδάκης για τις δηλώσεις Ντόναχιου στο Χ: «Όσοι πρόκειται να γράψετε αρνητικά σχόλια, δεν θα τα γράψετε εναντίον μου, αλλά εναντίον του Πασκάλ Ντόναχιου»
16 Απριλίου, 2025
Πέντε έφηβοι και τέσσερις ενήλικες κατηγορούνται από τις ουκρανικές αρχές για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων με εντολή της Ρωσίας
16 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση με τα νοθευμένα λάδια
16 Απριλίου, 2025
Γάζα: Η πολιτική προστασία ανακοινώνει τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα
16 Απριλίου, 2025
Βρήκαν φίδι σε τουαλέτα σπιτιού στο Άργος Ορεστικό
16 Απριλίου, 2025
«Έτοιμη» να κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι της» για μια διπλωματική λύση όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει η Μόσχα
16 Απριλίου, 2025
ΑΑΔΕ: Απλοποιείται ο τρόπος υποβολής δηλώσεων στοιχείων εργολάβων και υπεργολάβων
16 Απριλίου, 2025
Κοζάνη: Εξιτήριο στους τραυματίες του σοκαριστικού τροχαίου στα διόδια του Πολυμύλου
16 Απριλίου, 2025