Τελευταία ευκαιρία για τις 120 δόσεις – Δεν θα δοθεί παράταση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της ρύθμισης των 120 δόσεων, καθώς η προθεσμία εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση αποκλείει κάθε ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, ωστόσο φοροτεχνικοί αλλά και επαγγελματικοί φορείς, πιέζουν όλο και περισσότερο για παράταση.

Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει πως δεν θα δοθεί καμία παράταση, αλλά θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να το κάνει εάν ο αριθμός των οφειλετών που θα ενταχθούν είναι λίγοι σε σχέση με το σύνολο και κυρίως εάν το ύψος των ρυθμιζόμενων οφειλών, δεν είναι ικανοποιητικό.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα θα κριθούν τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, καθώς η σχετική επίσημη προθεσμία εκπνέει στις 30 του τρέχοντος μηνός.

Κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ερωτηθέντες σχετικά τονίζουν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία λήγει στις 30/9 είναι η τελευταία, η μοναδική και η πιο ευνοϊκή για όλους ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παραπέμπουν δε στην πρόσφατη και ρητή δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού από βήματος ΔΕΘ ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους και ότι δεν θα υπάρξει άλλη.