Τελευταίο αντίο στον 9χρονο Γιώργο – Ραγίζουν καρδιές οι συμμαθητές του

Συντετριμμένοι είναι εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου Αχαΐας με τον ξαφνικό θάνατο του 9χρονου Γιώργου.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το πρωί της Παρασκευής, στις 10.25, την ώρα που το 9χρονο αγοράκι έκανε γυμναστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί μέχρι και την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν χαρούμενο και ευδιάθετο. Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Να σημειώσουμε το παιδί είχε αντιμετωπίσει σε μικρότερη ηλικία προβλήματα υγείας και είχε βηματοδότη, όμως ήταν καλά στην υγεία του.

Από τη στιγμή που λιποθύμησε έγινε τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή το αγοράκι. Στο σχολείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ όμως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Το παιδί μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ η οικογένεια είχε προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

“Μαύρη Παρασκευή για όλους μας”

«Το περιστατικό έχει βυθίσει το σχολείο και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στη θλίψη. Εκφράζουμε τη θλίψη αλλά και τη συμπαράσταση στους γονείς του παιδιού, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την εκπαιδευτική κοινότητα» ανέφερε στο thebest.gr ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος των δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νόμου Αχαΐας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Μπαρής, χαρακτήρισε “μαύρη Παρασκευή” τη χθεσινή ημέρα υπογραμμίζοντας: «Ενας ακόμη άγγελος προστέθηκε στο επουράνιο τάγμα των αγγέλων. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο της απώλειας του μικρού μας μαθητή, ο οποίος κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του.

Click4more Ανείπωτη τραγωδία στην Αχαΐα: Ξεψύχησε 9χρονο παιδί μέσα στο σχολείο

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο ο μαθητής της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυροδρομίου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή σ’ έναν χώρο που του έδινε χαρά και ζωή. Δύσκολες στιγμές για τους γονείς και την αδελφή του κι όλη την οικογένεια από το Σκιαδά, τους δασκάλους και τους συμμαθητές του. Συντριμμένοι συμπαραστεκόμαστε στη θλίψη της οικογένειας και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την συγκλονιστική αυτή απώλεια».

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Σκιαδά Τριταίας.

-Ad-