Τελευταίο «σπριντ» για τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδείες και ομιλίες συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού.

Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Mega μίλησε και για τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τη Μαγνησία σχολιάζοντας πως μαζί με τις εκτεταμένες πυρκαγιές του καλοκαιριού σ’ όλη τη χώρα είναι εικόνες δυστοπίας. “Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στην κ. Σακελλαροπούλου αυτονόητες διαπιστώσεις, ότι έχουμε κλιματική κρίση και ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακούνε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Αυτά τα γνωρίζουμε. Το ερώτημα είναι τί κάνει η κυβέρνηση; Δουλειά της δεν είναι να κάνει διαπιστώσεις” πρόσθεσε και διερωτήθηκε: “Είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές; Είχαν καθαριστεί τα ρέματα και τα φρεάτια; Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι δήμοι για τις απαραίτητες ενέργειες; Γιατί δεν υπήρχε η ετοιμότητα, η οποία όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι κύριο χαρακτηριστικό του επιτελικού κράτους;”

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και σημείωσε:”Αν έρθει μία συμφωνία με την Τουρκία που αποδομεί όσα κατακτήσαμε την περίοδο 2015-2019 που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή, να μην περιμένουν καμία συναίνεση από τη δημοκρατική παράταξη και την Αριστερά. Το λέμε και ως Έλληνες πατριώτες και ως δημοκράτες αγωνιστές της ειρήνης στην περιοχή”.

Μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε όσα αναφέρονται για το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής: “Οι μεγάλες μάχες δίνονται έξω στην κοινωνία. Έχουμε εξαιρετικά στελέχη στο κοινοβούλιο που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν άρτια την παράταξή μας, αλλά πρέπει οι προτάσεις μας να προέρχονται από την κοινωνία. Πρέπει η κοινωνία να ξέρει ότι θα έχει έναν πρόεδρο που θα δίνει το “παρών” σε όποιο πρόβλημα προκύπτει. Όπως στον Έβρο τώρα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε μέσω του facebook στην απώλεια του κτηνοτρόφου στο Βόλο, ενώ κατά την περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη συζήτησε με τους πολίτες για την ολιγωρία της κυβέρνησης στην κατάσβεση των πυρκαγιών και την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της συντριπτικής καταστροφής του δάσους. Στα Αρριανά συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ απειλούσε ανοιχτά με περιθωριοποίηση στις πρόσφατες εκλογές “αν δεν ψήφιζαν σωστά”.

Σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο έτερος υποψήφιος Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι θέλει επαρκή ηγεσία ώστε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά σε νικηφόρες πολιτικές ενώ σημείωσε ότι “δεν μπορεί να βγει πρόεδρος στην λογική των συσχετισμών”.