Τέλη κυκλοφορίας 2021 παράταση: Οι τελευταίες πληροφορίες

Τέλη κυκλοφορίας 2021 παράταση: Οι τελευταίες πληροφορίες

Τέλη κυκλοφορίας 2021 παράταση: Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας εξετάζεται ήδη στο οικονομικό επιτελείο, ενώ με τροπολογία που ήρθε σήμερα στη Βουλή προβλέπεται αλλαγή του τρόπου παράδοσης πινακίδων και τσουχτερά πρόστιμα στους πονηρούς.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς, προς το τέλος του Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί η παράταση της προθεσμίας πληρωμής, πιθανότατα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ως προς τις πινακίδες, ο κορoνοϊός επιβάλλει την αλλαγή του τρόπου δήλωσης ακινησίας οχημάτων, αφού το τελευταίο που θα ήθελε η κυβέρνηση, είναι ο συνωστισμός πολιτών στα γκισέ της εφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2021 παράταση: Οι τελευταίες πληροφορίες

Στο τέλος του μήνα θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις ακινησίας. Οι κάτοχοι των ΙΧ θα δηλώνουν συγκεκριμένο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος και στη συνέχεια θα αφαιρούν και θα φυλάνε τις πινακίδες.

Αν κάποιοι σκέπτονται πονηρά ότι μπορούν να κυκλοφορούν, αφού δεν θα έχουν παραδώσει πινακίδες, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν: το πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ και τριπλασιάζεται στην περίπτωση υποτροπής! Προσοχή χρειάζεται στο ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να εντοπιστεί σε διαφορετική θέση στάθμευσης από τη δηλωμένη καθώς αυτό συνιστά παράνομη κυκλοφορία και θα επισύρει πρόστιμο.