AP PHOTO

Τέλος εποχής στο NBA – Αποσύρθηκε ο Καρμέλο Άντονι

Τίτλοι τέλους για τον Καρμέλο Άντονι, που μετά από 19 χρόνια καριέρας στο NBA ανακοίνωσε το «αντίο» από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο σούπερ σταρ του NBA ανακοίνωσε πως αποχωρεί, μετά από 19 σεζόν στο ΝΒΑ, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον γιο του και τονίζοντας πως είναι «ενθουσιασμένος για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον».
Ο Καρμέλο Άντονι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 75 κορυφαίους παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και έχει αγωνιστεί σε Νάγκετς, Νικς, Θάντερ, Ρόκετς, Μπλέιζερς και Λέικερς, μετρώντας κατά μέσο όρο 22.5 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ σε 1.260 παιχνίδια.

Ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στο NBA (11ος στην ιστορία), ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ, τρία χρυσά (2008, 2012 και 2016) και ένα χάλκινο (2004) στην Αθήνα.

«Θυμάμαι τις μέρες που δεν είχα τίποτα. Μόνο μία μπάλα και ένα όνειρο για κάτι καλύτερο. Αλλά το μπάσκετ είναι η διέξοδός μου. Ο σκοπός μου ήταν ισχυρός. Είμαι περήφανος για τις κοινότητες και τις πόλεις που εκπροσώπησα. Οι οπαδοί με στήριξαν σε όλη τη διαδρομή. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτά τα μέρη, γιατί με έκαναν αυτό που είμαι, τον Καρμέλο Άντονι.

Όμως τώρα έχει έρθει η ώρα να πω αντίο, στον κόσμο που έφτιαξα το όνομά μου, στο παιχνίδι που μου έδωσε λόγο ύπαρξης και υπερηφάνεια. Παρά αυτό το γλυκόπικρο αντίο στο NBA, είμαι ενθουσιασμένος για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Όταν με ρωτάνε ποια είναι η κληρονομιά μου, δεν μου έρχονται στο μυαλό τα κατορθώματα στο παρκέ.

Ούτε τα βραβεία ή τα τρόπαια. Γιατί η ιστορία μου ήταν πάντα κάτι περισσότερο από το μπάσκετ. Η κληρονομιά μου, ο γιος μου», ανέφερε στο βίντεο ο Καρμέλο Άντονι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον γιο του:

«Θα συνεχίσω για πάντα μέσα από εσένα, γιατί είναι η σειρά σου να μεταφέρεις τη δάδα. Γι’ αυτό Κίαν κυνήγησε τα όνειρά σου. Μην αφήσεις τίποτα να σε κρατήσει πίσω. Μην αφήσεις τίποτα να παρέμβει στο δρόμο σου.

Η κληρονομιά, τώρα και για πάντα, θα ζει μέσα από εσένα και θα είμαι πάντα περήφανος για όλα όσα κάνεις» ανέφερε για τον 16χρονο Κίαν Καρμέλο Άντονι.