Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές από το Μαξίμου – Ο «γρίφος» για το μέλλον Σαμαρά

Η συνέντευξη-«βόμβα» του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο «Βήμα της Κυριακής» προκάλεσε καταιγιστικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Η κατάσταση κορυφώθηκε με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον διαγράψει από το κόμμα, καθώς ο Πρωθυπουργός δεν ήταν πλέον πρόθυμος να ανεχτεί τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον του ιδίου και των στελεχών του από τον πρώην ηγέτη της κυβέρνησης.

Η αποπομπή του κ. Σαμαρά άνοιξε τον δρόμο για φήμες σχετικά με πιθανές πρόωρες εκλογές, ίσως και πριν από το τέλος του έτους. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει σταθερό στην απόφασή του να αποκλείσει κάθε τέτοιο σενάριο, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στην υλοποίηση της κυβερνητικής ατζέντας με στόχο την ολοκλήρωση της τετραετίας το 2027.

Στη σημερινή (18/11) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευση της κυβέρνησης για σταθερότητα. Άλλωστε, ο ίδιος στο παρελθόν έχει διαψεύσει κατηγορηματικά κάθε φήμη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Χαρακτηριστικά, στις 21 Οκτωβρίου, ο κ. Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Αυτά τα σενάρια αποτελούν déjà vu της προηγούμενης τετραετίας. Οι προκάτοχοί μου είχαν συχνά την ανάγκη να διαψεύδουν παρόμοια δημοσιεύματα, και το ίδιο πράττω κι εγώ. Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις». Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση σε ερωτήσεις για δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεχθεί εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές ή για αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Το κρίσιμο δίμηνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για μία σειρά κρίσιμων θεμάτων, με άμεση και πολυδιάσταση πολιτική επίδραση. Το πρώτο crash test είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2025, περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα φανούν και οι διαθέσεις των «γαλάζιων» βουλευτών.

Ακολουθούν το προγραμματισμένο ραντεβού των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, αλλά και η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, την 20ή Ιανουαρίου, που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, οι αντιπροσωπείες των Ελλάδας και Τουρκίας πρόκειται να συναντηθούν το διήμερο 2 – 3 Δεκεμβρίου, ξανά στην Αθήνα, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, την 8η Νοεμβρίου.

Ο «γρίφος» για το μέλλον Σαμαρά – Θα κάνει νέο κόμμα;
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Τσιούτσιας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα σε χθεσινή (17/11) συνέντευξη στο MEGA. «Δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον του. Το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025