Τέμπη – Χαυτούρας: «Δεν έδωσα εγώ εντολή για άδεια»

«Δεν υπάρχει εντολή για αναρρωτική, είπα την άποψή μου την επιστημονική και την κατέγραψα και στο βιβλίο των συμβάντων» ανέφερε ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στο OPEN. Ο γιατρός έχει τεθεί σε αναστολή μέχρι νεοτέρας καθώς κατηγορείται ότι έδωσε αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ της Λάρισας ένα από τα πρόσωπα που ερευνώνται για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ήρθε ο ασθενής και εγώ απλά τον ήξερα, δεν ήξερα τι έκανε και ότι ήταν εμπλεκόμενος. Νόμιζα ότι ήταν σε ανώτατη συνδικαλιστική θέση του ΟΣΕ στην Αθήνα. Δεν ήρθε στα εξωτερικά ιατρεία, όπως γίνεται κανονικά. Πονούσε και δεν μπορούσε να περπατήσει. Δεν ήμουν ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων. Δεν του έκανα καμία χάρη. Από την κλινική εικόνα διαπίστωσα ότι έχει πρόβλημα και τον έστειλα στα εξωτερικά γιατρεία για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Εκεί θα μπορούσαν να ζητηθούν πάντα» υποστήριξε ο κ. Χαυτούρας.

Και συνέχισε: «Δεν έδωσα εγώ την άδεια την ηλεκτρονική». Όπως πρόσθεσε «θα μπορούσε να εξεταστεί από δευτεροβάθμια επιτροπή».

Την ίδια ώρα «παγωμάρα» επικράτησε στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, όταν άκουσαν ότι ο Νίκος Χαυτούρας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ethnos.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως, αντέδρασε άμεσα, όπως και στην περίπτωση της Εύας Καϊλή. Ανακοίνωσε ότι ο κ. Χαυτούρας δεν θα κατέλθει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος: οτιδήποτε επηρεάζει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ θα αποτελεί άμεσα ξένο σώμα προς το κίνημα. Και πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα του κόμματος.