Τέμπη: Το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού αποχαιρέτησε τον 15χρονο Παναγιώτη – «Τα παιδιά φοβούνται πια»

Τρομερά δύσκολο είναι να διαχειριστούν την απώλεια του συμμαθητή τους, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κορδελίου στο οποίο πήγαινε ο 15χρονος Παναγιώτης, το μικρότερο σε ηλικία θύμα της τραγωδίας των Τεμπών, τόνισε στην τηλεόραση του OPEN, ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Θεοχαρόπουλος.

Ο μικρός Παναγιώτης είχε κατέβει με τον μπαμπά του στην Αθήνα για να γιορτάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και έμειναν μία μέρα παραπάνω γιατί ο πατέρας ήθελε να κάνει το χατίρι στον γιο του.

Ο διευθυντής δήλωσε στο OPEN πως τα παιδιά επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη για να δείξουν τον θυμό τους ενώ όλες αυτές τις μέρες δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα καθώς «βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και μια απώλεια που δεν μπορούν να την διαχειριστούν».

«Έχουμε αρχίσει να μιλάμε στα παιδιά με τη βοήθεια ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού» και όπως πρόσθεσε «ακούμε διάφορα από τα παιδιά που με καταπλήσσουν έχουμε ένα καινούργιο συναίσθημα, τον φόβο». «Φοβούνται τι θα τους συμβεί αν ταξιδέψουν, αν κάνουν κάποιο extreme sport» είπε.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοι άφησαν στο σχολείο ζωγραφιές, συγκινητικά μηνύματα, λευκά λουλούδια και κεράκια για τον συμμαθητή τους, που έφυγε τόσο άδικα στην τραγωδία των Τεμπών. Μερικά από τα συγκινητικά μηνύματα για τον άδικο χαμό του 15χρονου Παναγιώτη αναφέρουν:

  • «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν»
  • «Πάνο μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά»
  • «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας»
  • «Εκεί ψηλά θα είσαι στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας σου»