Τεντόγλου: Πικρία για τη στήριξη από το κράτος – «Δεν ασχολείται κανείς μαζί μας, ακούσατε και τον Ιακωβίδη»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε ο χρυσός ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου.

«Το πρώτο συναίσθημα ήταν περίεργο. Θεώρησα και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Ο αντίπαλός μου ήταν καλύτερος και δεν το χάρηκα τόσο. Είμαι ευχαριστημένος που κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο» σημείωσε ο έλληνας ολυμπιονικής.

«Με συστολή αντιμετωπίζω τους αγώνες μου. Ήταν μια καλή επίδοση. Ήταν αρκετά καλό το αλματάκι» πρόσθεσε.

Μετά την επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, η ελληνική αποστολή τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα στο Ολυμπιακό Χωριό. «Εγώ δεν τα μπορώ πολύ αυτά, αλλά ήταν όλοι πολύ καλοί. Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα».

Στο ερώτημα πως νιώθει που από το παρκούρ μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κερδίζει χρυσά μετάλλια ήταν ξεκάθαρος.

«Περίεργα τα συναισθήματα, αλλά εδώ και χρόνια κάνω άλμα εις μήκος. Έχω δεθεί με αυτό, είναι η ζωή μου τα τελευταία χρόνια και δεν σκέφτομαι τι έκανα παλιά».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αφιέρωσε το μετάλλιό του σε όλους τους έλληνες που έμειναν ξύπνιοι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του.

Ο έλληνας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και σε μια δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο χειμώνα αναφορικά με την έλλειψη αρωγής της πολιτείας στους αθλητές.

«Δεν ασχολείται κανένας. Αλλά ούτε θα κάτσω να γκρινιάξω. Ακούσατε τις δηλώσεις του Ιακωβίδη. Το ίδιο ισχύει για όλους. Έτσι είναι σε όλα τα παιδιά. Είμαι τυχερός που υπάρχουν κάποιοι αγώνες από τους οποίους βγάζουμς χρήματα. Εγώ από την Ελλάδα δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Μόνο από την Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ολυμπιακή προετοιμασία» υπογράμμισε.

Επόμενος στόχος του Μίλτου Τεντόγλου είναι να είναι υγιής. «Του χρόνου έχει πολλούς αγώνες. Θα ήθελα να κυνηγήσω τα μετάλλια και σε εκείνους του αγώνες».

Τι είπε ο Γιώργος Πομάσκι

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA μίλησε και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

Ο κ. Πομάσκι χαρακτήρισε τον Μίλτο Τεντόγλου ως «ξεχωριστό παιδί και πολύ καλό αγωνιστή.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα στήριξης των αθλητών από την πολιτεία.

«Εδώ και καιρό περιμένουμε αλλαγές σε διάφορα επίπεδα του αθλητισμού στη χώρα μας. Μίλησα με τον κ. Καπράλο, τον κ. Αυγενάκη. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές τον επόμενο καιρό, θα φτιαχτεί το Ολυμπιακό Στάδιο και η Παιανία για να έχουμε αγωνιστικούς και προπονητικούς χώρους. Να μπορέσουμε όλοι να οργανώσουμε την επόμενη μέρα του ελληνικού αθλητισμού» σημείωσε.