Τεράστιος Τσιτσιπάς, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς!

Μετά από μεγάλη μάχη και ανατροπή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-3, 5-7, 3-6 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Σαγκάης.

Τη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Masters της Σανγκάης. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με ανατροπή 3-6, 7-5,6-3 το Νο1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στους “4” του Masters της Σανγκάης.

Είναι η πρώτη νίκη του Τσιτσιπά κόντρα σε παίκτη που είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με τον Τζόκοβιτς και το Σάββατο θα παίξει στον μεγάλο ημιτελικό απέναντι στον κακό του … δαίμονα τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ένα ξέσπασμα και ένα μπρέικ…

Στο 1ο σετ ο Τζόκοβιτς πραγματοποίησε ένα φανταστικό ξεκίνημα και σε 7′ είχε φτάσει στο 3-0 έχοντας πετύχει και μπρέικ στο 2-0.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιδράσει και θα μειώσει σε 3-1 και 4-2 και θα έχει και αυτός ευκαιρία για μπρέικ στο 7ο σετ.

Ο Τζόκοβιτς όμως θα “σβήσει” το μπρέικ πόιντ για να κάνει το 5-2 και θα φτάσει σε 33′ στο 6-3 και στο 1-0 στα σετ. Οι πόντοι είναι 27-20 και οι άσοι 4-3 για τον Σέρβο.

Βελτίωση και ισοφάριση…

Το 2ο αρχίζει με γκέιμ του Τσιτσιπά ο οποίος θα προηγηθεί και με 1-2. Ο Τζόκοβιτς θα ισοφαρίσει σε 2-2 και στο 5ο θα γίνει μάχη.

Ο Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με 40-0, ο “Νόλε” θα φτάσει στο 40-40 αλλά τελικά ο Έλληνας θα πάρει το πλεονέκτημα και θα κάνει το 2-3.

Στο 6ο ο Στέφανος έχει διπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Νόβακ παίζει σπουδαία, “σβήνει” και τα δυο και ισοοφαρίζει σε 3-3.

Το 7ο είναι για τον Τσιτσιπά που θα προηγηθεί με 3-4 αλλά ο “Νόλε” θα φέρει το σετ στα ίσια (4-4). Δεν θ’ αφήσει όμως περιθώρια στον αντίπαλο του και θα φτάσει στο 4-5 αλλά το 5-5 είναι φυσική συνέχεια του αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς με ψυχραιμία και καλή συμπεριφορά στα λάθη θα κάνει το 5-6 και παρά την πίεση του “Νόλε” θα κερδίσει με 5-7 το σετ με μπρέικ!

Με το ίδιο νόμισμα

Στο 3ο σετ ο Στέφανος θα προηγηθεί με 1-2 και με μπρέικ θα φτάσει στο 1-3. Στο 4ο γκέιμ είχε 3 ευκαιρίες για μπρέικ, ο “Νόλε” έσβησε τις 2 αλλά ο Έλληνας τα κατάφερε με την 3η.

Το 1-4 είναι γεγονός αλλά ο Τζόκοβιτς χωρίς να χάσει πόντο μειώνει σε 2-4. Ο Τσιτσιπάς θα κρατήσει και θα φτάσει σε μια σπουδαία νίκη με 6-3 και 2-1 σετ.