AP PHOTO

Τέσσερις νεκροί και 34 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ποκρόφσκ της Ουκρανίας

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες στους τομείς του Ποκρόφσκ και του Τορέτσκ, όπου ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να επικρατήσει.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στην πόλη Ποκρόβσκ, στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο παιδιά, όπως δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν στο Telegram.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις εναντίον αμάχων τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε ο κυβερνήτης, αναφερόμενος σε ένα χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση βαλλιστικού πυραύλου Iskander, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει έως και 700 κιλά εκρηκτικής γόμωσης.

Αυτές οι επιθέσεις έρχονται την επομένη της ουκρανικής επίθεσης στη Σεβαστούπολη της προσαρτημένης Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη Μόσχα χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους ATACMS και η οποία άφησε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν χθες είχαν προγραμματιστεί από τις ΗΠΑ και τεθεί σε τροχιά από τις ΗΠΑ.

Σήμερα η Σεβαστούπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας αρχίζει την εκστρατεία της εαρινής επιστράτευσης για 160.000 νεαρούς νεοσύλλεκτους
31 Μαρτίου, 2025
Ο Όλιβερ Στόουν θα καταθέσει για τη δολοφονία Κένεντι
31 Μαρτίου, 2025
Πέθανε ο αρχαιολόγος Γεώργιος Σ. Κορρές
31 Μαρτίου, 2025
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες
31 Μαρτίου, 2025
Στη φυλακή άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης στην Κάλυμνο
31 Μαρτίου, 2025
Εύβοια: Συνελήφθη ο άνδρας που παρενόχλησε 11χρονη
31 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε αντιπροσωπεία της Tesla στη Ρώμη
31 Μαρτίου, 2025
Πολωνία: Συμφωνία-μαμούθ ύψους 2 δισ. ευρώ με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αεράμυνας με Patriot
31 Μαρτίου, 2025
Σάλος με τις δηλώσεις της Βάσιας Τριφύλλη για Φιλιππίδη και Παπούλια
31 Μαρτίου, 2025
Μασκ: Έλεγχος στα μέλη του Κογκρέσου που πλούτισαν περιέργως
31 Μαρτίου, 2025