Testing.gov.gr: Νέα πλατφόρμα για διεξαγωγή δωρεάν τεστ

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πως εντάσσεται νέα πλατφόρμα για δωρεάν ελέγχους covid – 19.

Πιο συγκεκριμένα ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε πως από την Δευτέρα (21/12) θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα Testing.gov.gr, για όσους επιθυμούν να κάνουν δωρεάν ελέγχους. Η δημιουργία της, γίνετε με κύριο σκοπό τον περιορισμό του τρίτου κύματος.

Η μέχρι τώρα στρατηγική ελέγχων από τον δημόσιο τομέα περιλαμβάνει ελέγχους συμπτωματικών ασθενών. Με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests, θα προστεθεί η νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένου ελέγχου Covid 19 στην κοινότητα.

Όσοι πολίτες υποβάλουν αίτηση θα ενημερωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, η επιλογή θα γίνετε τυχαία, όσοι λαμβάνουν σχετικό SMS, θα πηγαίνουν στα σημεία διενέργειας δωρεάν ελέγχου. Η πλατφόρμα όπου θα συμπληρώνονται βασικά στοιχεία, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κλπ, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας, ανέφερε ο καθηγητής.