Τεταμένο κλίμα στη Χειμάρρα, καταγγελία για θέμα με την καταμέτρηση των ψήφων – Ντέρμπι Μπελέρη με τον εκλεκτό του Ράμα

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στη Χειμάρρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τον δήμο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ντέρμπι ανάμεσα στον ομογενή υποψήφιο Φρέντι Μπελέρη και τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open, κόσμος συγκεντρώθηκε στο γήπεδο όπου γίνεται η καταμέτρηση.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους είναι μικρή και υπό τον φόβο αλλοίωσης του αποτελέσματος υπήρξε μια κινητοποίηση.

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην Αλβανία, Χρήστος Μαζανίτης, κύκλοι της ομογένειας εκτιμούσαν από νωρίς ότι θα υπάρξει «ντέρμπι μέχρι τέλους» ανάμεσα σε Γκόρο και Μπελέρη και υπάρχει αισιοδοξία για τελική επικράτηση του Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος σε φυλακή των Τιράνων.

Η συμμετοχή άγγιξε το 34%, με τον στόχο να είναι για την ομογένεια να ξεπεράσει το 30%, δείγμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πως υπήρξε σημαντική κινητοποίηση και μετακίνηση πολιτών, κυρίως από την Ελλάδα στην Χειμάρρα για να ψηφίσουν.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 εκλογικά τμήματα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο, στο κέντρο της Χειμάρρας.

-Ad-